Presumpte atemptat

Un autobús explota a Uganda i mata dues persones i en fereix unes quantes més

  • La policia indaga si un dels morts portava una bomba que va fer explotar durant el trajecte

Un autobús explota a Uganda i mata dues persones i en fereix unes quantes més

Shutterstock

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Almenys dues persones han mort i d’altres han resultat ferides a causa d’una explosió en un autobús al districte de Mpigi, situat al centre d’Uganda, segons la Policia del país. «L’autobús viatjava de Kampala a Bushenyi. Fins ara s’ha confirmat la mort de dues persones i d’unes quantes persones ferides que estan sent evacuades del lloc», ha assenyalat el portaveu de la Policia, Fred Enanga, en un comunicat recollit pel mitjà local ‘Daily Monito’.

Aquest succés ha passat només unes hores després que el grup gihadista Estat Islàmic hagi reclamat l’autoria de l’atemptat perpetrat dissabte a la tarda a la capital del país, que es va saldar amb almenys un mort, segons un missatge publicat a través dels seus canals de propaganda. En aquest, el grup ha destacat que l’atac va ser executat per «soldats del califat» d’Estat Islàmic a l’Àfrica Central (ISCA) –que opera a l’est de la República Democràtica del Congo (RDC) i el nord de Moçambic– contra un bar en què hi havia «agents i espies de l’Exèrcit croat ugandès».

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president del país, Yoweri Museveni, ha assenyalat a les xarxes socials que l’explosió de l’autobús s’ha produït «mentre continua la recerca dels criminals» autors de l’atemptat del cap de setmana. Museveni ha detallat que els informes preliminars apunten que l’explosió ha estat des de l’interior del vehicle i la Policia investiga si un dels morts és la persona que portava la bomba.

ISCA, que manté llaços amb les Forces Democràtiques Aliades (ADF) –un grup armat islamista ugandès que opera a l’est de la RDC– i amb la milícia Al-Shabab –que opera al nord de Moçambic i no té relació amb el grup somali del mateix nom– va reclamar a principis d’octubre l’autoria del seu primer atac a Uganda.

Temes:

Uganda Autobusos