Cop a la ciberdelinqüència

Més de 150 detinguts en una batuda d’Interpol contra la internet oculta

L’operació conjunta entre Europa i els EUA ha caçat delinqüents que comercien amb drogues i armes a la ‘darknet’

Més de 150 detinguts en una batuda d’Interpol contra la internet oculta

123RF

1
Es llegeix en minuts

Almenys 150 persones han sigut detingudes per les autoritats europees i nord-americanes després d’una operació conjunta contra els comerciants de drogues, armes i altres productes il·lícits als llocs de comerç electrònic de la internet oculta, segons van informar dimarts els mitjans de comunicació holandesos citant l’agència policial Europol.

També es van confiscar diners en efectiu i criptodivises per valor de 26,7 milions d’euros (31 milions de dòlars) i 234 quilograms de drogues, segons l’emissora holandesa KRO-NRCV. «Aquesta operació demostra que podem arribar (als delinqüents al web fosc), tot i que pensin que estan amagats en algun lloc no poden estar segurs que no serem allà en un moment per trucar a la seva porta», va dir a l’emissora el subdirector executiu d’operacions d’Europol, Jean-Philippe Lecouffe.

Segons els mitjans de comunicació holandesos, 65 ciutadans nord-americans van ser detinguts, juntament amb 47 alemanys, 24 britànics i un grapat d’holandesos, francesos, suïssos i búlgars.

Notícies relacionades

L’operació es va centrar en els venedors i compradors de la xarxa fosca, i no en les persones que dirigeixen els llocs, com en anteriors operacions. Els mercats de la darknet són llocs de comerç electrònic dissenyats per estar fora de l’abast dels motors de cerca habituals. Són populars entre els delinqüents, ja que els compradors i venedors són en gran manera impossibles de localitzar.

El gener d’aquest any, l’Europol va anunciar que havia desmantellat un mercat en línia anomenat DarkMarket que venia drogues il·legals en una operació dirigida per les forces de l’ordre alemanyes