Colòmbia

Les lluites contra els militars deixen almenys 10 dissidents de les FARC morts

  • El general John Jairo Rojas va explicar que els homes abatuts formen part del Front Carlos Patiño

Soldats colombians carreguen el cos d’un dels seus companys mort en el xoc amb les FARC.

Soldats colombians carreguen el cos d’un dels seus companys mort en el xoc amb les FARC. / AFP / OSWALDO PAEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys 10 dissidents de les FARC van morir en enfrontaments amb l’Exèrcit colombià en una zona rural del municipi d’Algèria, en el convuls departament del Cauca (sud-oest), van informar aquest dijous fonts castrenses. El comandant de la Tercera Divisió de l’Exèrcit, el general John Jairo Rojas, va dir que els homes que van morir formen part d’una dissidència coneguda com Front Carlos Patiño, que opera en aquesta regió del sud-oest de Colòmbia.

Notícies relacionades

L’oficial va detallar que han sigut desplegats quatre pilots a la zona per evitar que s’enfrontin els dissidents amb la guerrilla de l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN), ja que podria provocar atacs contra la població civil i ocasionar «més homicidis, inseguretat a la zona, desplaçaments». És per això que a l’aldea Sinaí i al corregiment El Plateado, tots dos a Argelia, van ser desplegades tropes «amb l’ànim de reforçar» a l’Exèrcit allà «i iniciar operacions en profunditat a fi de derrotar aquestes estructures dedicades al narcotràfic».

Al Cauca tenen presència grups de narcotraficants, dissidències de les FARC i l’ELN, que es disputen diverses regions per dedicar-les a cultius il·lícits de coca i marihuana, així com a la mineria il·legal, en una zona que també és un corredor clau per al moviment de mercaderies il·legals.

Temes:

FARC Colòmbia