Tensió al Pròxim Orient

Els EUA denuncien una agressió amb drons a una base a Síria

  • L’atac, que va incloure foc directe contra la instal·lació, podria tenir resposta «en el moment i lloc» que els nord-americans decideixin

Els EUA denuncien una agressió amb drons a una base a Síria
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Comandament Central dels Estats Units, que supervisen les operacions al Pròxim Orient, va denunciar aquest dimecres un atac «deliberat i coordinat» amb drons i foc directe contra una base militar nord-americana al desert de Síria.

Notícies relacionades

L’atac es va dirigir a la base d’Al-Tanf, a prop de la frontera amb Jordània, on es troben part dels 900 soldats que manté Washington a Síria –alguns es reparteixen en camps petrolers–. La base és utilitzada per la coalició liderada pels Estats Units que lluita contra el grup Estat Islàmic. L’avaluació del Comandament Central és que les tropes nord-americanes que es troben a la base eren l’objectiu de l’atac, que no va deixar ferits, informa la cadena nord-americana CNN.

El portaveu del Comandament, Bill Urban, va advertir que els Estats Units «mantenen el dret inherent a la legítima defensa» i «respondran en el moment i lloc» que elegeixin. No s’ha produït una reivindicació immediata de l’atac, si bé les milícies xiïtes avalades per l’Iran a la regió han atacat amb freqüència les tropes nord-americanes a Síria i l’Iraq.