Conclave a Moscou

Rússia convida els talibans a una cimera internacional sobre l’Afganistan el 20 d’octubre

  • El Kremlin també preveu que participin en les converses la Xina, l’Índia, el Pakistan i l’Iran

Rússia convida els talibans a una cimera internacional sobre l’Afganistan el 20 d’octubre

JAVED TANVEER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rússia convidarà representants dels talibans a unes converses internacionals sobre l’Afganistan que preveu celebrar a Moscou el 20 d’octubre, segons ha explicat aquest dijous l’enviat especial a aquest país del president Vladímir Putin, Zamir Kabulov.

La capital russa ja va acollir una conferència internacional sobre l’Afganistan al març, onunicat conjunt en què feien una crida a les parts en conflicte a arribar a un acord de pau i a frenar la violència. Així mateix, demanaven als talibans no llançar cap ofensiva ni a la primavera ni a l’estiu. Cap d’aquestes peticions es va atendre. A finals d’agost, coincidint amb la caòtica sortida dels EUA i dels seus aliats de l’Afganistan, els talibans van portar a terme una operació militar exprés i van aconseguir en pocs dies el control de tot el país.

Notícies relacionades

El Kremlin també convidarà a la cimera del dia 20 la Xina, l’Índia, Pakistan i l’Iran, quatre països que s’han mostrat oberts a reconèixer al règim talibà o, com a mínim, a negociar-hi.

Les autoritats russes estan preocupades per la possibilitat de la infiltració de combatents islamistes a través de les exrepúbliques soviètiques d’Àsia central.