Crisi sanitària global

Els EUA aixecaran les restriccions de viatge als europeus vacunats

  • L’acord, que s’anunciarà avui i començarà a aplicar-se al novembre, obrirà també el país a ciutadans del Regne Unit

Els EUA aixecaran les restriccions de viatge als europeus vacunats

DANIEL SLIM

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Les fronteres dels Estats Units tornaran a obrir-se a partir del novembre per als ciutadans plenament vacunats de la Unió Europea i el Regne Unit després de 18 mesos de tancament gairebé total. L’acord assolit amb la Casa Blanca, avançat per fonts oficials a diversos mitjans, s’anunciarà aquest dilluns i representa un triomf diplomàtic per a Brussel·les i Londres, que han passat les últimes setmanes en intenses negociacions amb Washington.

Notícies relacionades

 Segons el ‘Financial Times’, que ha donat l’exclusiva, l’anunci és part d’una campanya més amplia de la Casa Blanca per refer la política global respecte als viatges internacionals que arriben als EUA, on creixia també la pressió i el malestar de les indústries relacionades amb el sector turístic.

Des que l’Administració de Donald Trump va imposar fa 18 mesos un veto que va mantenir el Govern de Biden, només havien pogut viatjar des de la UE i el Regne Unit ciutadans nord-americans i els seus familiars més pròxims, que tenien permisos de residència i els estrangers amb determinats tipus de visat que es guanyava una Excepció d’Interès Nacional, o que arribés després d’haver passat els últims 14 dies en països sense restriccions similars de viatge.