Temporada d’huracans

‘Nicholas’ es converteix en huracà davant el litoral nord-americà

  • El fenomen climàtic, amb vents de fins a 120 km/h, es troba al golf de Mèxic, davant la costa de Texas

‘Nicholas’ es converteix en huracà davant el litoral nord-americà

EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE

La tempesta ‘Nicholas’ es va convertir aquest dilluns a la nit en un huracà de categoria 1 –d’un màxim de 5– davant la costa de Texas (EUA), al golf de Mèxic, segons va informar el Centre Nacional d’Huracans dels Estats Units. A les 22.00 hora local (03.00 GMT de dimarts), l’ull de ‘Nicholas’ s’ubicava 30 quilòmetres al sud-est de Matagorda i 75 quilòmetres al sud-oest de Freeport, mentre avançava a uns 17 quilòmetres per hora amb vents sostinguts de fins a 120 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades

El pronòstic del Centre Nacional d’Huracans és que ‘Nicholas’ porti intenses pluges, forts vents i crescudes del nivell de l’aigua en àrees de la costa central i nord de Texas, una zona acostumada a l’impacte de tempestes. Aquestes prediccions apunten que ‘Nicholas’ tocarà terra en «les pròximes hores» a la costa de Texas i que es mourà sobre la zona sud-oriental d’aquest estat del sud dimarts abans d’entrar a Louisiana dimecres.

S’espera que l’huracà mantingui la seva fortalesa actual fins a tocar terra, quan la predicció és que es debiliti i torni a convertir-se en tempesta tropical.