Declaracions a la televisió

Maduro adverteix que no hi haurà impunitat per a Guaidó malgrat el diàleg obert a Mèxic

  • Maduro ha destacat que el reconeixement mutu de les dues parts és un dels factors més important de la taula de diàleg que es porta a terme a Mèxic.

Maduro adverteix que no hi haurà impunitat per a Guaidó malgrat el diàleg obert a Mèxic

EFE

1
Es llegeix en minuts

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha advertit que no hi haurà impunitat sobre els actes comesos contra l’Estat pel líder opositor Juan Guaidó. «No hi haurà impunitat ni a Mèxic ni a Mart. Aquí no hi haurà impunitat. Hi ha d’haver justícia, justícia severa, perquè és molt el mal que li han fet a la vida de la família veneçolana», ha afirmat Maduro durant una entrevista a la cadena pública Venezolana de Televisión.

En particular, Maduro ha esmentat el «robatori» de la petrolera Citgo, filial de la petrolera estatal veneçolana als Estats Units, o la petroquímica Monómeros a Colòmbia. A més seria responsable del segrest de més 8.000 milions de dòlars i el robatori de més de 2.000 milions de dòlars en or dipositats al Banc d’Anglaterra.

A tot això caldria afegir les sancions imposades a petició de l’oposició que han limitat l’exportació per a Veneçuela, ha assenyalat Maduro.

El ministeri públic veneçolà ha obert 25 causes contra Guaidó, que està sent investigat per usurpació de funcions, corrupció, legitimació de capitals, instigació pública continuada a la desobediència de les lleis i malversació agreujada

«Negociem amb els EUA»

Quant al diàleg obert amb l’oposició a Mèxic amb la mediació de Noruega i Rússia i els Països Baixos com a observadors, Maduro ha advertit que la negociació «és amb els Estats Units».

Notícies relacionades

«Quan nosaltres seiem en aquesta taula entenem que ho fem amb el Govern dels Estats Units perquè aquesta Plataforma Unitària per la Unitat són els polítics dependents dels dictàmens dels Estats Units tant en temps de Donald Trump com en temps de Joe Biden (...). Quan negociem amb ells, negociem amb els Estats Units», ha assegurat.

Maduro ha destacat que el reconeixement mutu de les dues parts és un dels factors més important de la taula de diàleg que es porta a terme a Mèxic. A més de l’aixecament de les sancions i la devolució dels actius estatals a l’estranger, Maduro ha explicat que a la taula hi ha un document privat sobre la defensa dels drets veneçolans sobre l’Esequibo, una regió en disputa territorial amb Guyana.