Política italiana

Conte assumeix oficialment la direcció del Moviment 5 Estrelles

L’exprimer ministre ha sigut l’únic candidat a liderar el partit i ha promès continuar recolzant l’actual Govern de Mario Draghi

Conte assumeix oficialment la direcció del Moviment 5 Estrelles

REMO CASILLI / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L’ex primer ministre italià, Giuseppe Conte, ha pres oficialment aquest dissabte la direcció del Moviment 5 Estrelles (M5S), el principal partit del Parlament de Roma. Conte agafa les regnes d’una formació política profundament divideixi i enfonsada en les enquestes d’opinió.

Notícies relacionades

Feia mesos que Conte, que va deixar el càrrec de cap de l’Executiu el gener passat, intentava encapçalar el partit antisistema, però el seu nomenament s’ha retardat a causa de les lluites internes al si de la formació. Més de 62.000 militants han donat el vistiplau a Conte, que era l’únic candidat, en una votació portada a terme per internet. La confirmació dels vots es va conèixer ahir divendres a la nit.

Unitat nacional

L’ex primer ministre ha promès mantenir el recolzament a l’actual cap de l’Executiu Mario Draghi, que va assumir la direcció del Govern italià el febrer passat. Un equip de govern d’unitat nacional encarregat de recuperar l’economia del país afectada per la pandèmia. Conte ha declarat al diari Il Fatto Quotidiano que l’M5S estarà obert a «aportar una cooperació lleial al Govern d’un país que encara ha de sortir de la urgència sanitària».