Requisit discriminatori

L’Exèrcit d’Indonèsia sospesa posar fi a la ‘prova de virginitat’ només per a dones

  • Les Forces Armades realitzen un test per determinar si les solteres que volen ser soldades o esposes de soldat mantenen l’himen intacte

L’Exèrcit d’Indonèsia sospesa posar fi a la ‘prova de virginitat’ només per a dones
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit d’Indonèsia sospesa suprimir una de les proves més sexistes i arcaiques que hi ha al món: la prova de virginitat, també coneguda com a ‘prova dels dos dits’, un test obligatori per a les dones solteres que volen formar part de l’Exèrcit i que pretén dilucidar si el seu himen està intacte, segons una informació publicada per l’oenagé Human Rights Watch.

Segons la pàgina web de les Forces Armades d’Indonèsia, el cap d’Estat Major de l’Exèrcit indonesi, Andika Perkasa, hauria comunicat als comandants regionals el juliol passat que les proves ja no es basaran en «exàmens mèdics que vagin més enllà de les finalitats de reclutament».

Notícies relacionades

Tampoc es realitzarà aquest examen a les futures esposes dels militars indonesis, que també havien de superar la prova abans de contraure matrimoni. «Són adults, i quan decideixen casar-se, estem segurs que els nostres soldats són prou madurs com per decidir què fer i què no fer», va asseverar.

Els ‘tests de virginitat’ realitzats a Indonèsia, que també es practicaven a dones policies, ja havien sigut denunciats el 2014 per Human Rights Watch, que els va qualificar de violació dels drets humans. En l’actualitat, les dones que volen ser policies no se sotmeten a aquesta prova.