Massa polar

La neu arriba al sud del Brasil en plena onada de fred

La forta nevada que es va registrar a Gramado, inusual en els últims temps, va empènyer centenars de persones al carrer per registrar el fenomen a les xarxes socials

La neu arriba al sud del Brasil en plena onada de fred

EUROPA PRESS / DIORGENES PANDINI

1
Es llegeix en minuts
EFE

La neu va cobrir en les últimes hores diversos municipis de l’estat brasiler de Rio Grande do Sul, fronterer amb l’Argentina i l’Uruguai, enmig d’una onada de fred polar que ha castigat la regió sud i sud-est del país.

La neu va caure en almenys una desena de ciutats de Rio Grande do Sul, entre les quals la turística Gramado, ubicada a les muntanyes d’aquest estat del sud del Brasil acostumat a les baixes temperatures en l’hivern austral.

La forta nevada que es va registrar a Gramado la nit de dimecres, inusual en els últims temps, va empènyer centenars de persones al carrer per registrar el fenomen a les xarxes socials.

Notícies relacionades

En diverses ciutats, com Vicária i São José dos Ausentes, les temperatures es van situar per sota dels 0 graus ahir a la matinada, i s’espera que la neu continuï en alguns punts de la regió, segons els últims pronòstics meteorològics.

La massa polar també ha colpejat amb força altres estats del país, com Santa Catarina (sud) i São Paulo, les capitals del qual van registrar aquest dijous la matinada més freda de l’any, cosa que ha obligat les autoritats locals a adoptar mesures per protegir la població sense sostre.

Temes:

Neu Brasil