Onada de Covid

Grècia imposa el toc de queda i prohibeix la música a l’illa de Miconos

  • A més, queda prohibit posar música en llocs públics durant les 24 hores del dia

Grècia imposa el toc de queda i prohibeix la música a l’illa de Miconos

Reuters

1
Es llegeix en minuts

El Govern grec ha imposat des d’aquest dissabte el toc de queda a l’illa de Miconos, una de les destinacions predilectes dels turistes estrangers, per l’explosió de nous casos de coronavirus i tot just un mes després d’haver aixecat les restriccions nocturnes.

El viceministre de Protecció ciutadana, Nikos Jardalias, va anunciar en un comunicat que a partir d’avui en aquesta illa està prohibit sortir al carrer entre la una i les sis de la matinada. Només queden exceptuats d’aquesta prohibició els motius laborals o de salut.

A més, queda prohibit posar música als llocs públics durant les 24 hores del dia.

Fins al dia 26

La mesura estarà de moment vigent fins al pròxim dia 26, però no s’exclou que hagi de ser prolongada si la situació no millora. Tampoc es descarta que hagin de ser imposades restriccions similars en altres illes, on també s’està registrant un augment rampant de casos. El d’avui és el primer restabliment del toc de queda local, després del seu aixecament el 28 de juny.

Jardalias va recordar a més que a tot el país estan prohibides les reunions privades amb més d’una vintena de persones.

La multa administrativa en cas d’infracció oscil·la entre els 50.000 i els 200.000 euros per a l’arrendatari o propietari del local privat, no professional, on s’hagi celebrat la festa.

Notícies relacionades

En els últims dies s’han disparat també a Grècia els casos de la variant delta del coronavirus, que ja supera el 50% dels contagis notificats. Divendres es van registrar un total de 2.691 nous contagis i 14 morts.

Davant l’alentiment del procés de vacunació, el Govern va anunciar aquesta setmana que obligarà a vacunar-se els sanitaris i treballadors de les residències de gent gran i es preveu que a aquests grups professionals s’afegeixin altres sectors com els ensenyants.