Magnicidi al Carib

Haití deté un dels instigadors de l’assassinat del president

  • Les autoritats haitianes anuncien la captura de Christian Sanon, un metge resident als Estats Units, com un dels autors intel·lectuals de l’assassinat de Jovenel Moise

  • Segons les primeres investigacions, va contractar una empresa veneçolana de seguretat establerta als EUA i mercenaris colombians per garantir la seva seguretat i la del seu negoci

Haití deté un dels instigadors de l’assassinat del president

EFE

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats d’Haití van anunciar aquest diumenge la detenció d’un dels presumptes autors intel·lectuals de l’assassinat del president Jovenel Moise, Christian Emmanuel Sanon, un metge resident a Florida, EUA

«Quan es va bloquejar l’avenç dels bandits, la primera persona a qui van cridar va ser Emmanuel Sanon», va dir el director general de la Policia Nacional d’Haití, Léon Charles, en una intervenció davant la premsa, en la qual va considerar que el motiu del crim és «polític». 

La Policia també investiga dos presumptes autors intel·lectuals més del magnicidi, que van estar en contacte amb Sanon, però les seves identitats no van ser divulgades. 

De la mateixa manera, la Policia ha pres «mesures cautelars» contra els responsables de la seguretat del president Moise i s’està recopilant informació a fi de determinar «el grau d’implicació de cadascun». 

Segons les investigacions, Sanon va entrar en contacte amb una empresa veneçolana de seguretat amb base als Estats Units a fi de reclutar els membres del comando que suposadament va perpetrar el magnicidi. 

Sanon va entrar a Haití en un vol privat a principis de juny, acompanyat d’alguns dels mercenaris colombians, als quals va contractar amb la comesa de garantir la seva seguretat personal i del seu negoci. 

Posteriorment, «la missió va canviar i a un dels colombians se li va presentar una ordre d’arrest contra el president de la República. «L’operació es va muntar a partir d’allà», va dir Charles. 

Entre altres detalls de la investigació sobre Sanon, el responsable de la Policia va dir que al seu domicili es va trobar un quepis en el qual estaven escrites les sigles DEA

Notícies relacionades

Sanon és el tercer haitià detingut pel cas, que s’afegeix a 18 colombians més acusats de formar part del comando que suposadament va atacar la residència de Jovenel Moise dimecres passat. 

Cinc colombians més estan fugits i tres van morir en tirotejos amb la Policia, que van tenir lloc entre dimecres i dijous en diferents punts de Port-au-Prince.

Temes:

Haití