Crisi migratòria

SOS Mediterranée acusa la Marina líbia d’obrir foc durant els rescats de 44 refugiats

1
Es llegeix en minuts

El barco de rescat ‘Ocean Viking’, de l’oenagé SOS Mediterranée ha anunciat aquest divendres el rescat de 44 persones migrants, entre ells 15 menors i cinc dones, una embarassada, durant dues operacions de salvament. En una d’aquestes operacions, l’oenagé ha denunciat que una patrullera líbia va obrir foc contra la pastera.

«Durant el primer rescat, una patrullera líbia es va acostar al barco i va començar a complicar les operacions», ha lamentat l’Oenagé en el seu compte de Twitter. L’organització s’ha fet ressò del testimoni dels integrants d’una altra entitat humanitària, l’alemanya Sea Watch, «testimoni de com una patrullera líbia va realitzar diversos trets i va amenaçar de bolcar el barco de fusta en múltiples ocasions». «Un comportament tan vergonyós és l’antítesi del rescat i un insult a qualsevol mariner. La vida ha de prevaler abans de qualsevol altra consideració, tant en el Mediterrani com més enllà», ha afegit SOS Mediterranée.

Comportament agressiu

Notícies relacionades

Dos supervivents dels rescats tenen discapacitats i ja estan rebent atenció mèdica per part dels cooperants. Segons els primers testimonis recollits a bord, els dos barcos van estar a la deriva al mar durant dos dies. Les oenagés que operen en el Mediterrani solen denunciar l’agressiu comportament dels barcos libis així com el tractament posterior dels migrants en els centres de detenció del país nord-africà.

Segons les dades de les Nacions Unides, més de 720 migrants han mort al Mediterrani central des de principis d’aquest any.

Temes:

Líbia