Pròxim Orient

Israel ataca posicions de Hamàs després del llançament de globus incendiaris des de Gaza

  • L’exèrcit israelià va realitzar una ofensiva sobre el que va anunciar que era «una fàbrica d’armes» del grup palestí

Israel ataca posicions de Hamàs després del llançament de globus incendiaris des de Gaza

Bashar Taleb/APA Images via ZUMA / DPA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Exèrcit d’Israel ha afirmat que dijous a la nit va atacar una instal·lació del Moviment de Resistència Palestina (Hamàs) en resposta al llançament de globus incendiaris des de Gaza. «En resposta als globus incendiaris llançats des de Gaza cap a Israel avui [dijous], avions de combat de les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han arribat aquesta nit a una fàbrica d’armes pertanyents a Hamàs», ha confirmat l’Exèrcit en el seu perfil oficial de Twitter.

Notícies relacionades

L’Exèrcit israelià ha compartit imatges de l’atac aeri al lloc i ha asseverat que respondrà «amb fermesa» als «intents terroristes de Gaza», amb referència als globus incendiaris llançats aquest dijous des de l’enclavament. Els globus han provocat quatre incendis a prop de ciutats israelianes al llarg de la frontera sud, si bé aquests no han comportat perill, segons han indicat els bombers israelians. De moment no s’han confirmat víctimes per l’atac aeri a l’enclavament palestí, informa el medi israelià ‘The Times of Israel’.

Amb aquests fets s’hauria trencat la calma que ha durat dues setmanes des dels últims atacs entre Israel i Hamàs, que es van desenvolupar a mitjans de juny en el context de la Marxa de les Banderes, una manifestació sionista, a Jerusalem. En principi, aquesta marxa s’havia de celebrar el 10 de maig, però va ser suspesa després que Hamàs disparés diversos projectils en resposta a la repressió de les manifestacions contra els desallotjaments de palestins al barri de Sheikh Jarrah, a Jerusalem, i la irrupció d’agents israelians a la mesquita d’al-Aqsa, el tercer lloc més sagrat per als musulmans. Aquests incidents van derivar en onze dies de combats a Gaza en els quals van morir més de 250 palestins i dotze persones a Israel, entre elles una dona índia i dos filipins, així com més de 20 palestins morts en mans de les forces de seguretat israelianes a Cisjordània.