Atac armat

Mor assassinada a Etiòpia una cooperant espanyola de MSF

La madrilenya María Hernández, de 35 anys, viatjava en un vehicle amb de dos empleats de l’oenagé quan van ser víctimes d’un atac armat

Mor assassinada a Etiòpia una cooperant espanyola de MSF
1
Es llegeix en minuts

Una espanyola que treballava per a Metges sense Fronteres (MSF) ha sigut assassinada a Etiòpia juntament amb dos cooperants locals més, segons ha informat en un comunicat l’oenagé. Les víctimes treballaven a Tigre, «una regió fuetejada pel conflicte bèl·lic».

La cooperant espanyola és la madrilenya María Hernández, de 35 anys, que era una de les coordinadores de MSF en aquesta regió d’Etiòpia. A l’atac també han mort els etíops, Yohannes Halefom, un assistent, i Tedros Gebremariam, que treballava com a conductor.

Al comunicat de premsa, l’oenagé afirma que van perdre el contacte amb les tres víctimes ahir a la tarda i que aquest matí han trobat el vehicle en què viatjaven «buit i a uns metres de distància els seus cossos sense vida».

Notícies relacionades

María Hernández va iniciar la seva feina a MSF el 2015 a la República Centreafricana i des d’aleshores havia treballat al Iemen, Mèxic i Nigèria. Yohannes Halefom Reda tenia 31 anys i s’havia unit a l’organització al febrer. Tedros Gebremariam, de 31 anys, era conductor de MSF des del maig.

Indignació i consternació

«La mort de María, Yohannes i Tedros suposa un cop devastador per a totes les persones que formem part de l’organització, tant a Etiòpia com a la resta dels països on MSF opera. Compartim una profunda tristesa, indignació i consternació i ho sentim moltíssim per les seves famílies».

Temes:

Etiòpia