Reunió a Londres

Compromís del G-7 per a la màxima transparència climàtica de les empreses

G7 Finance Ministers meeting in London

G7 Finance Ministers meeting in London / DPA vía Europa Press

2
Es llegeix en minuts

La lluita contra la pobresa i el canvi climàtic van ser uns altres dels temes fonamentals que es van tractar en la reunió de finances del G-7. El Regne Unit, l’amfitrió, va arrencar un consens per obligar totes les empreses a publicar cada any un informe sobre el seu impacte sobre el clima i les seves polítiques en aquest terreny, per exemple, amb la pujada de les temperatures o l’ús de tecnologies emergents respectuoses amb el medi ambient. D’aquesta forma volen que els inversors «comprenguin millor com les empreses estan gestionant els riscos climàtics i puguin assignar el finançament en conseqüència», segons s’apunta en les conclusions de la cimera. O sigui, que hi hagi la màxima transparència.

Els set països més rics consideren que aquest és un pas important «per garantir que el sistema financer mundial exerceixi el seu paper en la transició a zero emissions», la transició a sistemes d’energia sostenible. Segueix les recomanacions del grup de treball de les revelacions financeres climàtiques (TCFD, per les sigles en anglès), publicades l’any 2017. Dels països del G-7, només el Regne Unit i França estan entre els 10 països més preparats per portar a terme aquesta conversió. Són al lloc 7 i 9, respectivament. Els Estats Units són al 22.

Notícies relacionades

També van acordar crear un grup de treball a l’estil del TCFD per garantir la publicació de l’impacte positiu en la natura i prendre mesures contra els delictes ambientals mitjançant la introducció i l’enfortiment dels registres centrals de beneficiaris reals de les empreses. Totes aquestes decisions seran presentades a la cimera climàtica del novembre, de la qual el Regne Unit també serà l’amfitrió a Glasgow.

Pobresa i Covid

Els ministres de Finances del G-7 també es van comprometre a continuar recolzant els països més pobres i vulnerables mentre aborden els desafiaments econòmics i de salut associats amb la Covid. Per això van recolzar l’assignació general de drets especials de gir (SRG) per un valor de 650.000 milions de dòlars (535.000 milions d’euros) acordada a principis d’any pel Fons Monetari Internacional (FMI). Es tracta de la primera ampliació de les reserves des de la crisi del 2008 i és fonamental per ajudar aquests països més vulnerables. I van consensuar canalitzar una part d’aquests diners per recolzar noves necessitats de salut, incloses les vacunes, permetre recuperacions econòmiques més ecològiques i sòlides als països més afectats.

Temes:

FMI G-7