Malalties

La Xina detecta el primer cas de grip aviària H10N3 en humans

  • Els experts insisteixen que és un cas aïllat i que el virus no pot infectar de forma efectiva l’ésser humà

La Xina detecta el primer cas de grip aviària H10N3 en humans

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats sanitàries xineses han anunciat avui la detecció del primer cas mundial de grip aviària H10N3 en humans. En un comunicat, la Comissió Nacional de Sanitat assegura que fins ara mai s’havia detectat un contagi en humans d’aquest virus, que es tracta d’una transmissió «accidental» i que el risc d’una propagació a gran escala és «molt baix».

El pacient és un home de 41 anys de la província oriental de Jiangsu que el 23 d’abril va començar a notar febre i altres símptomes, i va ser hospitalitzat cinc dies després perquè es va agreujar el seu estat. La comissió apunta que l’estat del contagiat ha millorat fins al punt d’arribar als requisits per ser donat d’alta. Les autoritats van portar a terme seguiments d’emergència a tots els seus contactes pròxims a la província i no van trobar «anormalitats».

Notícies relacionades

Segons els experts, que reiteren que es tracta d’un cas aïllat, el virus H10N3 no té la capacitat d’infectar de manera efectiva humans.

La comissió va fer una crida als ciutadans a evitar el contacte amb aus mortes en el dia a dia i a mirar de no acostar-se a les vives tampoc, així com cuidar la higiene alimentària i acudir immediatament a un metge en cas de presentar símptomes com febre o problemes respiratoris.