Terrorisme

Deixen anar els vuit militars de Veneçuela que van segrestar dissidents de les FARC

  • El grup armat allibera els veneçolans després de la treva anunciada diumenge entre les parts enfrontades

Deixen anar els vuit militars de Veneçuela que van segrestar dissidents de les FARC

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els vuit militars veneçolans que van ser segrestats per membres de les dissidències de les FARC el passat 21 de març a l’estat d’Apure, fronterer amb Colòmbia, en el marc dels combats entre la Força Armada del país caribeny i els grups irregulars armats colombians, han sigut alliberats aquest dilluns, va informar l’ONG Fundaredes. «Tenim informació de l’alliberament dels 8 militars presoners de guerra del Front Desè de les FARC que des del passat 23 d’abril van ser emboscats per aquest grup terrorista al sector de La Capilla, estat d’Apure; estarien en revisió mèdica a la ciutat de Caracas», va dir a Twitter el director de l’ONG, Javier Tarazona.

Notícies relacionades

L’alliberament es va produir un dia després que les parts enfrontades arribessin a una treva que es va donar a conèixer aquest diumenge, després de més de dos mesos de combat. Tarazona, que s’ha encarregat d’informar sobre el que passava a l’estat fronterer des del començament dels enfrontaments, va dir immediatament després de conèixer-se «la retirada militar d’algunes zones», que el fet indicava «l’inici de l’alliberament» que, finalment, s’ha produït avui.

La informació del segrest va ser confirmada el 15 de maig pel ministre de Defensa, Vladimir Padrino López, quan va anunciar que les autoritats veneçolanes treballarien al costat del CICR per a l’alliberament dels militars. Segons Fundaredes, enmig d’aquests enfrontaments també han desaparegut almenys tres militars i més de 6.000 persones s’han desplaçat cap a Colòmbia. L’ONG va denunciar fa una setmana el segrest d’uns altres quatre militars, i la seva posada en llibertat hores més tard.