canvi d’aires

Canadà, el país més desitjat per mudar-se

  • Un estudi revela que el país nord-americà és el preferit del món per instal·lar-s’hi i quedar-s’hi a viure, mentre que Espanya ocupa el primer lloc entre les nacions europees

  • La llista s’ha elaborat seguint el rastre a Google de paraules com «treballar a» o «mudar-se a» a 101 països

The moon rises behind the skyline and financial district in Toronto

The moon rises behind the skyline and financial district in Toronto / REUTERS

3
Es llegeix en minuts

Un estudi revela que el Canadà és el país preferit per instal·lar-se i quedar-s’hi a viure. Les llista de millors opcions ha sigut elaborada a partir de recerques a Google de paraules clau com «mudar-se a» o «treballar a» a 101 països de tot el món. La pandèmia de Covid ha fet que molta gent es plantegi la possibilitat de traslladar-se a un altre país. «El 2020 ha sigut sens dubte un any per reflexionar i no sorprèn veure que moltes persones estiguin buscant un canvi d’aires», ha assenyalat Santiago Pérez, cap de la regió d’Europa meridional de Remitly, l’empresa que ha fet l’estudi.

Ciutadans de fins a 30 països han considerat la possibilitat de traslladar-se al país nord-americà. Els més interessats són els mexicans, els francesos i els indis. Actualment més d’un milió d’indis resideixen en territori canadenc, el que suposa més d’un 2,5% de la població total. El país americà té una taxa d’atur que no arriba al 10% i es troba a la sisena posició a l’Índex de Pau Mundial.

A Àsia el favorit és el Japó, destinació que també trien canadencs i nord-americans, a més d’australians. L’interès per la cultura i la gastronomia japoneses ha anat creixent en els últims anys, alguna cosa que, sumat a l’alt nivell de vidael Japó té una de les esperances més grans de vida del món–, les oportunitats laborals i els paisatges el converteixen en el segon país favorit per començar una nova vida.

El favorit d’Europa

Espanya ocupa el tercer lloc a la llista, entre altres raons perquè és un dels països d’Europa més barats i pel bon clima. Gran part del territori espanyol supera les 2.500 hores de sol a l’any. A la majoria de regions europees la xifra no assoleix els 2.000. De fet, cinc de les 10 ciutats europees amb més hores de sol a l’any són espanyoles. Persones de fins a 122 països s’han interessat en el nostre país com a destinació ideal per establir-se.

Els llatinoamericans són els que majoritàriament es mudarien a Espanya, atrets principalment per l’idioma i la cultura. Passa el mateix amb els suecs, finlandesos i els holandesos, que se senten atrets per les platges, les bones temperatures i el baix cost de vida. El 2019 hi havia aproximadament uns 20.000 suecs establerts a Espanya, principalment a la Costa del Sol i a Alacant.

En el cas dels espanyols, aquest estudi indica que ens hem interessat per mudar-nos a França. La proximitat del país i l’oferta de feina més gran el fan una destinació atractiva. El Brexit i les dificultats per treballar al Regne Unit actualment també han contribuït que França ocupi el primer lloc.

Altres destinacions

Al voltant del 20% de les persones que viuen a Alemanya són immigrants. El país germànic s’ha colat entre els quatre països preferits per viure. Ha sigut escollit principalment per persones de l’Europa de l’Est i de Turquia. La comunitat turc-alemanya és una de les més importants a Alemanya. La immigració turca es va iniciar a principis dels 60 i, avui dia, més del 3% de la població alemanya és d’origen turc.

Notícies relacionades

Els alts salaris i l’absència d’impostos han col·locat Qatar a l’últim lloc del top cinc. El país que acollirà el pròxim mundial de futbol és vist com una nova terra de desenvolupament, en especial per als seus veïns del Pròxim Orient. Saudis i jordans aposten per Qatar com la destinació ideal per instal·lar-se.

Malgrat ser conegut com el país de les oportunitats, els Estats Units ocupen el lloc número nou –empatats amb el Regne Unit-. Han sigut els ciutadans de Noruega i els russos, malgrat la seva històrica rivalitat, que han vist als EUA la possibilitat d’un nou lloc de residència.

Temes:

Canadà Japó