En ‘streaming’

Homenatge a Barcelona a la periodista Ana Alba

  • La corresponsal a Jerusalem d’EL PERIÓDICO durant nou anys va morir el 6 de maig del 2020 després de tres anys de lluita contra el càncer

  • Durant l’acte es projectarà el documental ‘Condenadas en Gaza’, codirigit per Alba i Beatriz Lecumberri

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres, Barcelona acull un acte d’homenatge a Ana Alba, corresponsal d’EL PERIÓDICO a Jerusalem morta el 6 de maig del 2020. Durant l’homenatge es projectarà el documental Condenadas en Gaza, codirigit per Alba juntament amb la també periodista Beatriz Lecumberri.

Ana Alba, que durant 10 anys va cobrir la informació del Pròxim Orient, va morir després de tres anys de lluita incansable contra el càncer i l’acte, al qual acudiran familiars, amics i col·legues de professió, servirà per honrar la seva memòria un any després de la seva desaparició, quan la pandèmia de coronavirus va impedir el seu comiat.

Notícies relacionades

La Covid-19 també ha obligat a posposar la projecció del treball d’Alba i Lecumberri, en el qual donen veu a dones de Gaza malaltes de càncer sense accés al tractament necessari per enfrontar la seva malaltia. Estan obligades a sol·licitar permisos a Israel, moltes vegades denegats o dilatats, per poder acudir a hospitals palestins més ben preparats a Jerusalem Est o a Cisjordània.

A partir de les 18 hores, la web d’EL PERIÓDICO oferirà en ‘streaming’ l’acte d’homenatge a Ana Alba.

Homenatge a Barcelona a la periodista Ana Alba