Escalada del conflicte

El ministre palestí de Salut xifra en 26 els morts en els bombardejos israelians d’aquest diumenge

  • Abans de l’alba els atacs havien suposat la mort de 174 persones, 47 eren nens

  • Israel ha acatat la vivenda del líder de Hamàs a Gaza hores abans de la reunió de l’ONU

  • Borrell ha anunciat una reunió extraordinària de ministres d’Exteriors de la UE per tractar la crisi actual

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Salut de Gaza ha xifrat en almenys 26 les persones mortes aquesta matinada, de les quals vuit són nens, pel bombardeig que l’Exèrcit israelià està portant a terme a la ciutat i que ha afectat dues vivendes, informa Reuters. Abans de l’alba el nombre de morts a Gaza ascendia a 174, dels quals 47 eren nens, mentre que Israel informava de 10 morts, entre ells dos nens.

En resposta que Israel destruís l’edifici on es trobaven les redaccions de mitjans de premsa dels Estats Units, com Associated Press i la qatariana Al Jazzera, Hamàs va disparar 120 coets durant al nit, dels quals la majoria van ser interceptats i una dotzena van caure a Gaza, però 10 persones van resultar ferides mentre fugien cap als refugis a Tel Aviv i la ciutat del sud de Beerxeba.

D’altra banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va anunciar en un discurs per televisió dissabte a última hora que l’operació «encara no ha acabat i continuarà el temps que sigui necessari». Durant la nit l’exèrcit israelià va atacar la casa del líder polític i militar de Hamàs a Yehya Al-Sinwar, a la ciutat de Khan Younis, i es desconeix el seu estat o parador.

Tot això hores abans que es reuneixi el Consell de Seguretat de les Nacions Unides per tractar el pitjor brot de violència israelianopalestina en anys. El secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, va recordar a totes les parts «que qualsevol atac indiscriminat contra estructures civils i de mitjans viola el dret internacional i ha d’evitar-se tant sí com no», va dir dissabte el portaveu de l’ONU Stephane Dujarric en un comunicat.

La UE, dimarts

Notícies relacionades

D’altra banda, l’alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha anunciat a través de Twitter la convocatòria, per a dimarts que ve, d’una reunió extraordinària de ministres d’Exteriors de la UE per tractar l’actual crisi que enfronta Israel i el moviment islamista Hamàs.

«A causa de l’escalada entre Israel i Palestina, i a causa de l’inacceptable nombre de víctimes civils, convoco una videoconferència extraordinària de ministres d’Exteriors de la UE per a dimarts que ve», ha dit amb l’objectiu de «coordinar i discutir la millor manera en què la UE pot contribuir a posar fi a la violència actual».