Des d’una altura de 20 metres

Almenys 20 morts arran de desplomar-se una via elevada del metro de Ciutat de Mèxic

  • Un tram del viaducte sobre el qual passa una de les línies del suburbà de la capital mexicana s’ha ensorrat

  • Hi ha 70 ferits després d’un sinistre que ha deixat dos vagons abocats sobre una carretera per on transitaven desenes de vehicles

2
Es llegeix en minuts

Almenys 20 persones han mort i 49 estan hospitalitzades al desplomar-se aquest dilluns a la nit un pont de la via elevada de la línia 12 del metro de Ciutat de Mèxic a l’estació Olivos i caure dos vagons. Hi ha menors d’edat entre les víctimes.

Les primeres imatges de vídeo mostren com dos vagons del metro van caure sobre la carretera en què en aquells moments circulaven desenes de vehicles. Al lloc van arribar immediatament els serveis d’emergència per atendre les víctimes i per retirar el tren desplomat.

El següent tuit inclou un vídeo amb el moment exacte de l’ensorrament:

L’accident va ocórrer poc abans de les 22.20 hores locals (03.20 GMT de dimarts) entre les estacions d’Olivos i Tezonco. Sheinbaum, va informar de l’accident a través del seu perfil de Twitter, en una publicació en què va avisar que es traslladava al lloc.

«El que ha passat ha sigut el doblegament d’una biga en el moment en què anava passant un tren. Es faran totes les investigacions fins a saber quines són les causes», va indicar Sheinbaum davant els mitjans ja al lloc.

En un vídeo de les càmeres del sistema de vigilància del govern de la Ciutat de Mèxic s’observa com l’estructura elevada es trenca al pas del tren que es desploma, des d’una altura d’uns 20 metres, i dos vagons del comboi queden en ‘V’ i impacten contra el terra. La caiguda va succeir sobre l’avinguda Tláhuac, en què hi havia un trànsit moderat.

La instal·lació forma part del pont del metro construït durant l’Administració de Marcelo Ebrard (2006-2012), ara canceller del país.

A les imatges compartides a través de xarxes socials per molts usuaris s’aprecien els vagons caiguts sobre un autobús i sobre almenys dos automòbils.

El 9 de gener es va produir un incendi al centre de control del metro de la Ciutat de Mèxic, al centre històric, que va causar un mort i almenys 30 treballadors intoxicats, a més de sis línies sense servei.

Notícies relacionades

El metro de la capital mexicana transporta prop de 6 milions de persones tots els dies feiners, cosa que el converteix en un dels més transitats del món, tot i que la seva demanda baixa durant el cap de setmana.

Diverses organitzacions de ciutadans han criticat la precarietat de les instal·lacions i la falta de manteniment, que causa freqüents interrupcions en el servei.