David Beriain i Roberto Fraile

Arriben a Madrid els cossos dels periodistes assassinats a l’Àfrica

  • Els fèretres seran rebuts per un cordó militar d’honor i transportats a coll per vint-i-quatre soldats de l’Exèrcit de l’Aire

1
Es llegeix en minuts

L’avió de les Forces Armades encarregat de repatriar els cossos dels dos periodistes assassinats a Burkina Faso ha arribat aquest divendres a la base aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), on els esperen les seves famílies i les ministres d’Afers Exteriors i Defensa, Arancha González Laya i Margarita Robles.

L’Airbus A310, que va sortir ahir des de Madrid cap a Ougadugú per recollir els cossos deDavid Beriain i Roberto Fraile, trasllada també el cadàver del ciutadà irlandès assassinat amb els espanyols, el conservacionista Rory Young, cofundador de l’ONG Chengeta Wildlife, dedicada a combatre la caça furtiva.

A més de les famílies dels morts i de les ministres, a peu de pista esperaven també l’avió, que ha aterrat a les 9 del matí, l’ambaixadora d’Irlanda a Espanya, Sile Maguire, i el periodista i secretari general de Reporters sense Fronteres, Alfonso Bauluz, en qualitat de portaveu de les famílies de les víctimes.

Trasllat amb honors

Els fèretres seran rebuts per un cordó militar d’honor i transportats a coll per vint-i-quatre soldats de l’Exèrcit de l’Aire

Notícies relacionades

Des del primer moment després de conèixer la notícia, els Reis es van interessar pels fets i, quan es va saber el fatal desenllaç, van enviar missatge d’ànim i carinyo als familiars dels periodistes.

Mig centenar de periodistes convocats per la Moncloa estan a la terminal de passatgers de la base militar, on esperen les declaracions de les ministres.

Temes:

Burkina Faso