Tensió a Amèrica Llatina

Vuit soldats veneçolans moren en combats a la frontera amb Colòmbia

Els enfrontaments armats van començar el mes de març passat i les autoritats de Caracas diuen que estan combatent «grups armats il·legals»

Vuit soldats veneçolans moren en combats a la frontera amb Colòmbia
1
Es llegeix en minuts

El ministre de Defensa de Veneçuela, Vladimir Padrino, ha dit aquest dimecres que vuit soldats han mort en combat en els continus enfrontaments que deslliuren l’Exèrcit veneçolà i grups armats il·legals al llarg de la frontera amb Colòmbia. El comandant de l’Exèrcit, general Domingo Hernández, ha escrit a Twitter, per la seva banda, que entre els morts mentre lluitaven «en defensa de la pàtria» hi ha quatre sergents, sense donar detalls de quan, on o sota quines circumstàncies van morir.

Els combats van començar a les zones frontereres de l’estat occidental veneçolà d’Apure a finals de març, fet que ha provocat que milers de civils hagi fugit a Colòmbia, segons grups de drets humans.

Acusació de l’oposició

Notícies relacionades

Les autoritats veneçolanes no han especificat quins grups estan combatent, però l’oposició acusa des de fa molt temps Maduro d’allotjar membres de grups guerrillers colombians, inclòs l’Exèrcit d’Alliberament Nacional (ELN) i membres dissidents de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) que es van desmarcar de l’acord de pau del 2016. .

Representants de l’Església Catòlica han recuperat els cadàvers d’alguns dels soldats morts, segons l’activista opositor Walter Márquez i una altra font que va demanar no ser identificada.