Nou rècord de positius

L’Índia afronta una situació crítica per l’alça de contagis

  • Els nous positius creixen en més de 350.000 casos al dia i els hospitals pateixen l’escassetat d’oxigen mèdic

L’Índia afronta una situació crítica per l’alça de contagis
1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

L’Índia va superar aquest dilluns els 17 milions d’infeccions de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, producte d’una segona onada de casos que suma per cinquè dia consecutiu xifres rècords de contagis i morts, en una situació crítica per la manca d’oxigen hospitalari.

Només en les últimes 24 hores la nació asiàtica va sumar 352.991 nous contagis, i 2.812 morts, la xifra més alta registrada fins ara d’acord amb l’informe del Ministeri de Salut indi.

Això eleva el total acumulat a 17,3 milions de contagis i 195.123 morts des de l’inici de la pandèmia, que viu el seu moment més crític en aquesta nació de 1.350 milions d’habitants.

L’Índia continua sent el país amb les pitjors dades de contagis al món, que representen més d’un terç del total global d’infeccions confirmades diumenge per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 830.806 nous contagis de Covid-19.

El profund deteriorament del país, que havia deixat enrere una primera onada de casos el mes de febrer passat, quan les xifres estaven per sota de les 9.000 infeccions, ha avançat amb celeritat en qüestió de setmanes.

La pujada de contagis ha suposat un augment significatiu en el nombre d’hospitalitzacions, amb més del 16% de casos actius del total de 17,3 milions registrats fins al moment, fet que ha portat a una situació crítica als hospitals de les regions més afectades i l’escassetat de recursos per tractar la malaltia.

Nova Delhi, confinada des de fa una setmana, és una de les regions més afectades, amb serioses limitacions hospitalàries, sobretot oxigen mèdic, fet que ha deixat en mínims els nivells del subministrament vital.

Un hospital de la ciutat va informar dissabte de la mort de 20 pacients, després que la pressió d’oxigen baixés per la falta d’aquest gas.

Notícies relacionades

Prop de mitja dotzena d’hospitals de la ciutat han informat de l’escassetat d’oxigen del qual depenen centenars de pacients de coronavirus, que necessiten respiració assistida.

Només la capital índia ha reportat uns 25.000 casos diaris, amb una taxa de positius de més del 35%, és a dir, que almenys una de cada tres persones sotmeses a test de coronavirus estaven infectades.