Iraq

Un atac amb coets a prop de l’aeroport de Bagdad no deixa víctimes

  • Les agressions contra instal·lacions amb presència nord-americana a l’Iraq s’han intensificat

IS1 ASHKELON (ISRAEL) 21/8/2011 .- Un misil de la fuera aérea israelí Iron Dome sale de la base cerca de Ashkelon, al sur de Israel, hacia el misil Grad disparado por militantes palestinos en la Franja de Gaza, el 21 de agosto de 2011. El ejército israelí dijo que había interceptado tres misiles Grad disparados hacia Ashkelon. Un soldado de la unidad de Cúpula de Hierro se encuentra viendo la intersección de una tienda a la izquierda. EFE/AVI ROCCACH

IS1 ASHKELON (ISRAEL) 21/8/2011 .- Un misil de la fuera aérea israelí Iron Dome sale de la base cerca de Ashkelon, al sur de Israel, hacia el misil Grad disparado por militantes palestinos en la Franja de Gaza, el 21 de agosto de 2011. El ejército israelí dijo que había interceptado tres misiles Grad disparados hacia Ashkelon. Un soldado de la unidad de Cúpula de Hierro se encuentra viendo la intersección de una tienda a la izquierda. EFE/AVI ROCCACH / AVI ROCCACH (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys tres coets van impactar dijous a prop de l’aeroport internacional de Bagdad, on hi ha estacionades forces de la coalició internacional liderada pels Estats Units que lluita contra el grup gihadista Estat Islàmic, tot i que no van provocar víctimes, segons va informar l’Exèrcit iraquià. La Cèl·lula d’Informació de Seguretat de l’Exèrcit iraquià va dir en un comunicat que almenys tres coets van impactar a prop de les instal·lacions aeroportuàries, on hi ha estacionades tropes i contractistes internacionals, sense que de moment s’hagin registrat víctimes ni danys materials.

Segons la nota, el primer coet va impactar a prop de la presó d’Al-Kharj, el segon en un camp buit als voltants de l’Acadèmia del Servei de Lluita contra el Terrorisme i el tercer, als voltants d’una instal·lació militar iraquiana. Així mateix, va apuntar que les forces de seguretat han iniciat una investigació per trobar els responsables d’aquesta nova acció, que es produeix en un moment en què s’han intensificat els atacs amb coets contra instal·lacions militars i civils tant iraquians com internacionals.

Notícies relacionades

Segons el comunicat, els presumptes responsables formen part de «bandes il·legals», tot i que no va oferir-ne detalls. Fins al moment, cap grup ha reivindicat l’acció, tot i que els atacs contra instal·lacions amb presència nord-americana han sigut recurrents l’últim any des que el comandant iranià Qasem Solemaní va ser assassinat en un bombardeig selectiu dels EUA el gener de 2020 a Bagdad.

Washington acusa directament milícies iraquianes recolzades per l’Iran, que en múltiples ocasions han negat la seva implicació en aquests atacs tot i que exigeixen la sortida de les tropes nord-americanes del país. L’acció es produeix, a més, en un moment en què hi ha converses entre els Estats Units i l’Iraq sobre el paper de les forces de combat dins del país àrab, que l’últim any s’ha limitat a tasques d’assessorament i entrenament.

Temes:

Terrorisme Iraq