Traslladat des d’Algèria

El líder del Front Polisario, Brahim Gali, hospitalitzat en secret a Espanya

  • El dirigent sahrauí va ser traslladat des d’Algèria on estava sent tractat d’una infecció per Covid-19

  • Fonts diplomàtiques espanyoles afirmen que ha sigut acollit per «raons humanitàries»

1
Es llegeix en minuts

Brahim Gali, secretari general i màxim responsable del Front Polisario, està hospitalitzat a Espanya després d’entrar de forma il·legal al país. Segons fonts de la dissidència sahrauí dels campaments de Tinduf, Gali ha sigut traslladat a Espanya d’urgència en estat greu des d’un hospital d’Algèria. En concret, va ser ingressat en un hospital de Logronyo, a prop de Saragossa.

La informació, que la va donar en primera instància la revista ‘Jeune Afrique’, ha sigut confirmada després per fonts diplomàtiques espanyoles, citades per Europa Press, que han afirmat que Gali, de 73 anys, ha sigut traslladat a Espanya per «raons humanitàries». Hores abans, el conseller de la presidència de la República Àrab Democràtica Sahrauí (RASD), Bachir Mustafa Sayed, va negar que Gali hagués abandonat Algèria, on estava sent tractat d’una infecció per Covid-19 i que la seva evolució millorava.

L’hospitalització del responsable del Polisario està envoltada de secretisme, segons indiquen les fonts esmentades. Al seu torn, expliquen que la utilització d’una identitat falsa per part del líder del Polisario és per evitar ser localitzat a causa de l’ordre de recerca i captura emesa per un jutge de l’Audiència Nacional a Madrid per la seva implicació en crims de lesa humanitat i tortura als campaments de Tinduf a ciutadans sahrauís que tenen la nacionalitat espanyola.

Màxim responsable

Notícies relacionades

Després d’haver deixat de participar en la vida política dels campaments de Tinduf fa unes setmanes, altres responsables del Polisario han assumit les tasques que solia exercir el màxim responsable del partit independentista sahrauí.

Als campaments de Tinduf circulen rumors divergents respecte a l’absència de l’escena política de Brahim Gali i particularment després de l’anunci per part del Polisario de la mort del màxim dirigent de la seva gendarmeria, Dah El Bendir, «per un míssil marroquí llançat des d’un dron», segons un comunicat emès per l’organització.

Temes:

Marroc