El Regne Unit oferirà dues pcr gratuïtes a la setmana a tots els ciutadans del país

Les proves, per a majors de 18 anys, també les podran fer les persones que no tinguin símptomes

¿Cuánto cuesta realmente una PCR?

¿Cuánto cuesta realmente una PCR?

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Govern del Regne Unit ha anunciat que a partir d’aquest divendres oferirà a tots els majors de 18 anys del país la possibilitat de sotmetre’s a dues proves gratuïtes i ràpides de Covid-19.

En un comunicat, les autoritats han especificat que les proves també les podran fer les persones que no presentin símptomes, com un pas més en l’estratègia per fer front a la pandèmia.

«Les proves periòdiques són al centre dels plans per reobrir la societat i l’economia, per ajudar a reprimir i controlar la propagació de variants del coronavirus», de manera que es tracta d’«un pas important» que «aplana el camí» per a la reobertura del país, destaca l’Administració de Boris Johnson a l’escrit.

Fins ara, les proves ràpides estaven disponibles per a les persones de més risc i les persones que sortien de casa per treballar, inclosos els treballadors sanitaris de primera línia, el personal i els residents de les llars d’avis, els escolars i les seves famílies.

No obstant, a partir del 9 d’abril, s’oferiran proves ràpides a tots, juntament amb la premissa d’encoratjar les persones a fer-se proves periòdiques per ajudar a prevenir brots i «recuperar una forma de vida més normal».

Segons les autoritats britàniques, una de cada tres persones amb coronavirus no experimenta cap símptoma i «pot estar propagant el virus sense saber-ho», de manera que, amb les proves, en cas de donar positiu, es pot aïllar ràpidament la persona contagiada.

Des que es van introduir les proves ràpides al país, s’han identificat més de 120.000 positius «que no s’haurien identificat de cap altra manera», de manera que posant a disposició més proves diagnòstiques d’aquest tipus «es trencaran les cadenes de transmissió i se salvaran vides».

«A mesura que continuem fent un bon progrés en el nostre programa de vacunes i amb el nostre full de ruta per alleujar amb cautela les restriccions en curs, les proves ràpides regulars encara resulten més importants per assegurar-nos que aquests esforços no siguin en va», ha afirmat Johnson.

Les proves s’entregaran a través d’un servei de comandes a domicili, programes de prova als llocs de treball, proves comunitàries i a escoles i universitats.

Notícies relacionades

De moment, aquesta mesura només afecta Anglaterra, ja que les autoritats d’Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord adoptaran les seves pròpies decisions, informa Sky News.

Aquest diumenge el Regne Unit ha registrat uns 2.200 nous contagis per coronavirus i una desena de morts durant les últimes 24 hores en un moment en què més de 31,5 milions de persones ja han rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19.