A Reykjavík

Erupció volcànica a prop de la capital d’Islàndia

Erupció volcànica a prop de la capital d’Islàndia
1
Es llegeix en minuts

Una erupció volcànica s’ha produït al Fagradalsfjall, una muntanya situada a només 30 milles (48 quilòmetres) de la capital islandesa, Reykjavík. L’erupció, que ha tenyit de vermell el cel de la ciutat en plena nit, ha obligat a paralitzar el trànsit aeri per la zona.

Segons els portals de notícies islandesos, les autoritats han demanat a la població que es quedi a casa fins que es pugui veure l’evolució del succés. Un equip científic sobrevola en helicòpter el lloc. Les primeres imatges mostren llargs rius de lava.

Han tancat les carreteres per evitar que s’acostin curiosos a la zona i s’han activat els serveis d’emergència en vista d’una possible erupció que arribés a la capital.

L’erupció ha començat les 21.40, segons el portal Grapevine, i arriba després de diversos terratrèmols que van començar a la zona el 24 de febrer passat.

Notícies relacionades

Els científics preveien una gran erupció per al 4 de març passat, per la qual cosa feia dies que monitoraven la situació a la zona. Segons el portal, la quietud d’aquest matí ha fet sospitar que podien estar davant l’explosió de lava, que finalment s’ha produït.

Reykjavík és situada al voltant d’una badia, que acaba en una península a la part sud, on és el volcà.