A la ciutat d’Aden

Manifestants iemenites irrompen al palau presidencial

A l’edifici hi ha instal·lat provisionalment el Govern internacionalment reconegut del país

1
Es llegeix en minuts

Diverses desenes de manifestants van irrompre aquest dimarts al Palau Presidencial d’Aden, on es troba instal·lat provisionalment el Govern internacionalment reconegut del Iemen, durant una protesta contra els baixos salaris i els deficients serveis públics, tot i que van acabar retirant-se pacíficament sense que es registressin ferits.

Els descontents, la majoria d’ells antics oficials de l’Exèrcit, van traspassar les portes del Palau de Maashiq, on es troben les oficines del Govern i les residències dels ministres, davant la passivitat dels guàrdies, per la qual cosa no es van produir enfrontaments, segons van indicar a Efe testimonis de l’ocorregut.

Una font del Govern que va demanar l’anonimat va assegurar que els membres del gabinet no van poder ser evacuats i que, després d’una negociació amb els líders de la protesta, al cap de dues hores els manifestants van abandonar pacíficament el complex presidencial.

Trets a l’aire

D’acord amb els testimonis, tret d’alguns trets a l’aire per part de l’alguns guardes personals dels ministres, no hi va haver enfrontaments entre el personal de seguretat i els intrusos.

L’actual Govern del Iemen, que va ser expulsat de la capital, Sanà, a finals del 2014 quan els rebels houthis es van apoderar d’àmplies zones del nord i l’oest i el nord del país, va ser format el 18 de desembre després d’un acord amb els separatistes del sud.

Notícies relacionades

Els secessionistes del Consell Transitori del Sud (CTS), que compta amb el suport dels Emirats Àrabs Units, estaven enfrontats fins aleshores amb l’Executiu del pressent Abdu Rabu Mansur Hadi, avalat per l’Aràbia Saudita i exiliat a Riad, tot i que tots dos lluiten contra el moviment houthi.

Malgrat que cinc dels 24 ministres actuals pertanyen al CTS, líders d’aquesta organització han estat convocant les protestes antigovernamentals que han tingut lloc en els últims dies tant a Aden com a la ciutat oriental de Seiyun.

Temes:

Iemen