Denúncies de sis dones

Creix la pressió perquè dimiteixi el governador de Nova York per assetjament sexual

  • Alexandria Ocasio-Cortez i desenes de congressistes demòcrates se sumen en les últimes hores a les exigències pel cessament d’Andrew Cuomo

Creix la pressió perquè dimiteixi el governador de Nova York per assetjament sexual
2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Al governador de Nova York, el demòcrata Andrew Cuomo, comença a arribar-li l’aigua al coll. Desenes de congressistes del seu propi partit han exigit en les últimes hores la seva dimissió per les denúncies que fins a sis dones han presentat acusant-lo d’assetjament sexual.

Aquest divendres, la congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez, cap visible de l’ala més progressista del partit a Washington, s’ha afegit a desenes de veus de polítics que demanen la seva renúncia per les acusacions d’assetjament sexual i la seva mala gestió dels geriàtrics durant la pandèmia.

La jove política novaiorquesa ha escrit un comunicat al costat del també congressista per Nova York Jamaal Bowman just el dia després que l’Assemblea Estatal de Nova York anunciés que iniciarà una investigació de cara a un possible judici polític contra Cuomo, arran de les acusacions d’assetjament sexual i comportament indegut abocades contra ell per sis dones en les últimes setmanes.

Mig centenar de crítiques

Així mateix, la nota dels dos congressistes es produeix després que mig centenar de legisladors estatals demòcrates firmessin una petició demanant al governador que dimiteixi. «Aquesta setmana, es van dirigir la segona acusació d’agressió sexual i la sisena acusació d’assetjament contra el governador Cuomo. El fet que aquest últim fet s’hagi esdevingut tan recentment és alarmant i suscita preocupacions sobre la seguretat i el benestar actuals del personal de l’administració. Totes aquestes acusacions han sigut consistents i molt detallades, i també hi ha informes creïbles dels mitjans de comunicació que corroboren els seus relats», van escriure els dos congressistes.

Paral·lelament a la investigació de l’Assemblea, que serà empresa pel seu Comitè Judicial i obre el camí d’un possible judici polític contra Cuomo, la fiscal general de l’estat, Letitia James, també ha obert un expedient per discernir si les acusacions contra el responsable polític són certes.

Polèmica gestió dels hospitals

Ocasio-Cortez i Bowman també fan menció de l’escàndol de les residències d’avis a Nova York, on Cuomo suposadament va comptabilitzar milers de morts d’avis com morts en hospitals en lloc de com morts en geriàtrics, per evitar una possible investigació del Departament de Justícia.

Notícies relacionades

Un cas que la fiscalia de Nova York també ha començat a investigar.

«Com a membres de la delegació de Nova York a la Cambra de Representants dels EUA, creiem en aquestes dones, creiem en els informes, creiem en la fiscal general i creiem que els cinquanta-cinc legisladors de l’estat de Nova York, inclosa la líder de la majoria del Senat (Andrea Stewart-Cousins), els quals han arribat a la conclusió que el governador Cuomo ja no pot liderar eficaçment davant tants desafiaments», conclou el comunicat.