Perímetre vigilat

Els EUA reforcen la seguretat del Capitoli davant els rumors d’un potencial atac

  • La policia del Capitoli té «informació preocupant» sobre els suposats plans d’una milícia per irrompre a l’edifici

  • La preocupació es deriva d’una de les teories de QAnon, un dels moviments conspiradors que va participar en l’assalt al Congrés

Els EUA reforcen la seguretat del Capitoli davant els rumors d’un potencial atac
Es llegeix en minuts

La policia del Capitoli ha reforçat la seguretat de la seu del Congrés dels Estats Units després de recollir «informació preocupant» sobre els plans potencials d’un grup violent per mirar d’irrompre a l’edifici el 4 de març, la data en què, segons algunes teories conspiradores, Donald Trump recuperarà el poder a la Casa Blanca. «Hem obtingut intel·ligència sobre una possible conspiració d’una milícia identificada per irrompre al Capitoli dijous, 4 de març», afirma en un comunicat el cos policial encarregat de vetllar per la seguretat del Congrés. Tot el perímetre de l’edifici es manté tancat i fortament vigilat per militars de la Guàrdia Nacional des del 6 de gener, quan una turba armada de seguidors de Trump van assaltar la seu de la sobirania popular nord-americana.

«El nostre departament està treballant amb els nostres socis locals, estatals i federals per frenar qualsevol amenaça contra el Capitoli. Ens estem prenent aquesta informació d’intel·ligència amb serietat», afegeix el comunicat. Les pors es deriven d’una de les teories de QAnon, el moviment conspirador que afirma que el món està governat per un grup de pedòfils caníbals adoradors del diable. En les setmanes prèvies a l’assalt contra el Capitoli, els seus seguidors van vendre la idea que Trump declararia la llei marcial el 20 de gener, data de la investidura de Joe Biden, com a pas previ per arrestar el lideratge demòcrata i impedir que el president electe prengués possessió del càrrec. 

Teoria de QAnon

Et pot interesar

Després que aquella distòpia xoqués de morros amb la realitat, QAnon va canviar la data de la suposada tornada del republicà al poder, i la va passar del 20 de gener al 4 de març, el dia en què van jurar el càrrec els nous presidents dels EUA fins a 1933. 

Les advertències de la policia del Capitoli xoquen amb la postura del Sergent d’Armes, al capdavant de la seguretat del Senat, que aquest mateix dimarts va declarar davant el Congrés que les especulacions sobre el 4 de març havien perdut força als fòrums d’internet, tant que ja no s’esperaven protestes ni actes violents a la capital en aquesta mateixa data.