Llarg viatge amb tren, bus i a peu

Funcionaris russos surten de Corea del Nord empenyent una dresina amb les seves maletes

A l’altre costat de la frontera els esperaven personal del Govern rus que els van acompanyar fins a l’aeroport de Vladivostok

2
Es llegeix en minuts

Vuit diplomàtics russos juntament amb les seves famílies van emprendre una autèntica odissea per tornar a Rússia des de Corea del Nord, que manté tancades les seves fronteres a causa de la pandèmia de la Covid-19, durant la qual van haver de recórrer a peu més d’un quilòmetre empenyent una dresina (vehicle ferroviari lleuger) amb les seves pertinences.

«Donat que les fronteres s’han mantingut tancades des de fa més d’un any i el trànsit de passatgers s’ha aturat, va ser un viatge llarg i difícil», va informar el Ministeri rus d’Afers Exteriors en un comunicat.

Amb tren, autobús i a peu fins a la frontera russa

Al principi, els viatgers van haver de recórrer 32 hores amb tren i dues amb autobús per acostar-se a la frontera amb Rússia i, d’allà, l’últim tram el van creuar a peu per unes vies de tren, manejant una dresina.

El tercer secretari de l’ambaixada russa a Corea del Nord, Vladislav Sorokin, es va convertir en la «locomotora» del grup, al ser l’únic home entre els viatgers russos, va precisar la diplomàcia russa.

Els ciutadans russos, entre els quals hi havia la filla de Sorokin, de tres anys, van caminar més d’un quilòmetre sobre les vies ferroviàries amb el vehicle que portava les seves pertinences.

Després de superar l’últim tram en el pont sobre el riu Tumannaya, els viatgers van aconseguir finalment entrar al territori rus a través del punt de control fronterer Khassan, el mateix que va creuar el líder nord-coreà, Kim Jong-un, durant el seu últim viatge a Rússia el 2019.

En aquesta històrica visita, Kim va fer una parada a l’estació de Khassan, on va ser rebut per autoritats russes i va compartir les seves primeres impressions sobre el país.

Vol en direcció a Moscou

Mentrestant, els diplomàtics russos van ser rebuts a Khassan pels seus companys de Vladivostok que els van acompanyar a un aeroport, des d’on els viatgers van agafar finalment un vol amb direcció a Moscou.

Notícies relacionades

La imatge dels diplomàtics travessant la frontera nord-coreanorussa va generar gran interès mediàtic a Moscou i va centrar una de les preguntes que li van fer aquest divendres els periodistes al portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, durant la seva roda de premsa.

El representant de la Presidència russa va assenyalar que la tasca d’un diplomàtic és «difícil i espinosa» malgrat fer un efecte contrari. «I aquestes situacions es veu que també passen», va apuntar.