Violència al carrer

Dos menors moren en 24 hores en baralles entre bandes a França

  • Els dos incidents han ocorregut al departament d’Essonne, al nord de París

  • L’augment de la violència entre colles alarma les autoritats

Dos menors moren en 24 hores en baralles entre bandes a França
1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

El balanç és dramàtic: dos adolescents de 14 anys assassinats en dos dies en baralles entre bandes rivals. Les dues tragèdies comparteixen el mateix escenari: el departament d’Essonne, al nord de París. 

La matinada d’aquest dilluns, una adolescent va morir després de sucumbir a la punyalada que va rebre a l’abdomen a l’interposar-se en una baralla a les portes del seu institut. Després del succés, sis menors, incloent-hi el presumpte autor del crim, van ser detinguts per les autoritats en el marc d’una investigació per «assassinat d’un menor» i «violència en reunió». Només 24 hores més tard, un altre jove també de 14 anys va morir al rebre una ganivetada a l’estómac en una baralla que va aplegar més d’una trentena de joves, membres de bandes enfrontades procedents de les comunes Epinay-sous-Sénart i Quincy-sous-Sénart. En el mateix enfrontament, un altre jove de 13 anys va ser ferit de gravetat, víctima d’un tall al coll. 

Després d’aquest nou aldarull, sis menors van ser detinguts i un setè de 15 anys, el presumpte responsable de la punyalada mortal, es va presentar hores més tard a la comissaria. 

«Les baralles entre bandes han augmentat en nombre, intensitat i gravetat»

Notícies relacionades

baralles entre bandes«Aquest drama es produeix en un context en el qual els incidents entre joves i les baralles entre bandes han augmentat en nombre, intensitat i gravetat [...] cap sector és immune a aquest tipus de fenòmens i drames», va comentar aquest dimecres Eric Jalon, prefecte d’Essonne, a la televisió BFMTV.

Segons les xifres del Ministeri de l’Interior, 357 baralles entre bandes van ser comptabilitzades a tot el territori nacional el 2020, 186 de les quals van ser registrades als barris limítrofs de París. El departament d’Essonne va comptabilitzar 99 enfrontaments, una xifra gens menyspreable que suposa un increment del 80% respecte a l’any anterior, quan les autoritats van comptabilitzar 55 aldarulls d’aquestes característiques.