Cop a la democràcia

Pelosi anuncia una comissió d’investigació com la de l’11-S sobre l’assalt «terrorista» al Capitoli

Apunta a una «interferència en la transferència pacífica del poder» en la qual van morir cinc persones

Pelosi anuncia una comissió d’investigació com la de l’11-S sobre l’assalt «terrorista» al Capitoli
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha anunciat aquest dilluns la creació d’una comissió d’investigació com la que es va formar després dels atemptats de l’11 de setembre del 2001 per aclarir l’assalt «terrorista» al Capitoli del 6 de gener per part de simpatitzants de l’ara expresident Donald Trump.

Pelosi explica en una carta remesa als congressistes que l’‘impeachment’ contra Trump per incitació a la insurrecció i l’informe de seguretat del general Russel Honoré sobre com evitar incidents similars en el futur deixen «clar» que «hem d’arribar a la veritat sobre com va passar això».

«El següent pas és crear una comissió externa independent de l’estil de la de l’11-S per protegir la nostra seguretat, la nostra seguretat», ha indicat Pelosi. Aquesta comissió «investigarà i informarà dels fets i causes sobre l’atac terrorista domèstic del 6 de gener de 2021 sobre el Complex del Senat dels Estats Units».

Notícies relacionades

En particular apunta a una «interferència en la transferència pacífica del poder» i assenyala la necessitat de revisar «la preparació i la resposta de la Policia del Capitoli d’Estats Units i altres forces de seguretat federals, estatals i locals».

Cinc persones van morir en l’assalt al Capitoli per part dels simpatitzants de Trump, que van interrompre el procés de certificació dels resultats de les eleccions presidencials del 3 de novembre, en les quals Joe Biden es va imposar a Donald Trump. El mateix Trump i els seus seguidors consideren que van ser unes eleccions fraudulentes, tot i que tots els recursos en aquest sentit han sigut desestimats.