‘Impeachment’

Les crues imatges inèdites de l’assalt al Capitoli

Els demòcrates mostren els vídeos en el judici polític per il·lustrar la desesperació dels policies que van intentar controlar els manifestants

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant la sessió d’aquest dimecres del judici polític a Donald Trump que se segueix al Senat, els demòcrates van exhibir aquest dimecres crues imatges de l’assalt del Capitoli del 6 de gener per il·lustrar la desesperació dels agents de policia que van intentar controlar la turba i el terror viscut pels congressistes.

Els legisladors demòcrates que actuen com a fiscals van acusar Trump de delectar-se amb la violència perpetrada pels seus simpatitzants, argumentant que això va ser la culminació de mesos d’estratègia per desacreditar el procés electoral.

En els vídeos inèdits presos per les càmeres de seguretat del Capitoli, es pot veure com de prop van estar els assaltants d’arribar fins al llavors vicepresident, Mike Pence, i molts senadors i representants, als quals la turba va amenaçar mentre avançava.

Angoixa

«Estaven a menys de 100 peus [30 metres] d’on s’estava refugiant el vicepresident», va dir Stacey Plaskett, una delegada demòcrata representant de les illes Verges. 

Notícies relacionades

Un altre extracte mostra membres del Congrés ajupits, esperant a ser evacuats, mentre altres criden a treure’s les targetes que els identifiquen com a representants electes per evitar ser blanc d’atacs.

Moltes de les gravacions il·lustren la impotència dels policies. «Encara ens estan atacant amb rocs, ampolles i trossos de banderes i pals», va cridar un oficial angoixat, demanant reforços davant l’avenç de la turba. Després, un altre agent va constatar: «Hem perdut el control».