Abús de poder

Geòrgia investiga l’intent de Trump de manipular el resultat de les eleccions

  • La Fiscalia estudia «possibles delictes» de l’expresident per pressionar el secretari d’Estat de Geòrgia perquè «trobés» més vots

Geòrgia investiga l’intent de Trump de manipular el resultat de les eleccions
1
Es llegeix en minuts

Els fiscals del comtat de Fulton, a Geòrgia, estan investigant els intents de Donald Trump d’anul·lar els resultats de les eleccions presidencials del 2020 a l’estat del sud, segons una carta vista per Reuters dimecres, en la segona investigació penal a la qual s’enfronta l’expresident.

La fiscal del comtat de Fulton, Fani Willis, ha enviat una carta en què demana als funcionaris del govern estatal que conservin els documents, inclosos els relacionats amb la trucada del llavors president Trump al secretari d’Estat republicà, Brad Raffensperger, pressionant-lo perquè «trobi» més vots. Geòrgia va ser clau per certificar la victòria electoral de Joe Biden que va enfonsar les esperances de Trump.

«Aquest assumpte és d’alta prioritat, i confio que, com a companys de les forces de l’ordre que han jurat defensar les Constitucions dels Estats Units i de Geòrgia, la nostra obtenció d’informació i proves de possibles delictes a través d’entrevistes, documents, vídeos i registres electrònics serà cooperativa», deia la carta datada el 10 de febrer.

«Aquesta carta és una notificació que tots els registres potencialment relacionats amb l’administració de les eleccions generals del 2020 han de ser preservats, amb especial cura per apartar i preservar aquells que puguin ser evidència d’intents d’influir en les accions de les persones que estaven administrant aquesta elecció». Els representants de la fiscalia del comtat i de Trump no van respondre immediatament a les sol·licituds de comentaris.

Pressió contra Biden

Dilluns, l’oficina de Raffensperger va obrir la seva pròpia investigació sobre la trucada de Trump del 2 de gener en la qual el pressionava perquè anul·lés la victòria del demòcrata Joe Biden el 3 de novembre a l’estat sent basat en reclamacions infundades de frau electoral, i va dir que qualsevol altre esforç legal correspondria al fiscal general de l’estat.

Notícies relacionades

 

Els fiscals novaiorquesos també han obert investigacions penals i civils contra Trump pels seus negocis. El ‘The New York Times’ va informar per primera vegada de la investigació. El comtat de Fulton inclou Atlanta, la capital de l’estat de Geòrgia.