Procedent de Colòmbia

Hondures decomissa prop d’1,4 tones de cocaïna

En l’operació es van interceptar 65 farcells i es va detenir set persones, una, colombiana

Hondures decomissa prop d’1,4 tones de cocaïna
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les forces de seguretat d’Hondures van confiscar aquest dimecres prop de 1.400 quilos de cocaïna en una operació antidroga al Carib del país i van detenir sis hondurenys i un colombià, presumptes tripulants d’una embarcació procedent de Colòmbia, van informar fonts oficials i reporta EFE.

L’operació va tenir lloc dimecres «a 30 milles nàutiques, sud-est de [l’illa de] Guanaja», al departament d’Islas de la Bahíia, al Carib, on elements de les Forces Armades i la Força Naval van interceptar l’embarcació, de nom ‘Kabu Payaska’, va dir a periodistes el portaveu de la institució militar, José Coello.

L’embarcació, de bandera hondurenya, va ser inspeccionada per un equip de bussejadors de combat que van trobar «fins al moment 65 farcells, [amb] aproximadament uns 1.400 quilos de cocaïna», va assenyalar.

Les autoritats van capturar set tripulants de l’embarcació, sis de nacionalitat hondurenya i un de colombià, que seran posats a ordres de les autoritats judicials, davant les quals se’ls formularan càrrecs per tràfic de drogues, va afegir.

Els detinguts van ser identificats com John Seco Lonzo, Allan Fernando Izaguirre, Ricardo Arturo Well, Jimmie Dane Johnson, Roger Quilani Hernández i José Donai Díaz, tots hondurenys, i el colombià Beddly Jaime Rodríguez, segons el ministeri públic d’Hondures.

En l’operació van participar també equips canins de la Policia Militar de l’Ordre Públic, la Força Naval, la Direcció de Marina Mercant, la Direcció de Lluita Contra el Narcotràfic i la de Crim Organitzat.

La nau, la substància il·lícita i els set detinguts van ser traslladats a una base naval a Puerto Castilla, al Carib del país, va assenyalar el portaveu de la Forces Armades d’Hondures.

L’embarcació va ser assegurada durant una operació en el marc de l’escut terrestre, marítim i aeri que les autoritats hondurenyes van posar en marxa el 2014 per reduir el tràfic de drogues procedents d’Amèrica del Sud.

«El nostre escut marítim dona un fort cop al narcotràfic. Felicitacions a les nostres FFAA, Força Naval i altres agències nacionals del @MP_Honduras i països aliats per operació a altamar per interceptar el barco al Carib. Hondures, terra hostil contra tràfic de drogues», va indicar el president hondureny, Juan Orlando Hernández, a Twitter.

Notícies relacionades

L’escut marítim compta amb el recolzament dels Estats Units, a través d’un guardacostes en aigües internacionals limítrofes amb les de la nació centreamericana al Carib, mentre que l’aeri és executat per Hondures de manera unilateral. Agents de la Policia Nacional, la Policia Militar d’Ordre Públic i altres institucions desenvolupen l’escut terrestre.

El territori hondureny és un dels utilitzats per al pas de la droga que arriba de Sud-amèrica amb destinació als Estats Units.