Després de mesos tancades

El Regne Unit reobrirà les escoles a partir del 8 de març

També ha descartat tancar completament les fronteres del Regne Unit com a mesura per mitigar l’expansió de la pandèmia de Covid-19 al país.

El Regne Unit reobrirà les escoles a partir del 8 de març
1
Es llegeix en minuts

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha anunciat aquest dimecres la pròxima reobertura d’escoles a partir del 8 de març i ha descartat tancar completament les fronteres del Regne Unit com a mesura per mitigar l’expansió de la pandèmia de Covid-19 al país.

Notícies relacionades

Johnson, que ha respost aquest matí a les preguntes de la resta de parlamentaris, ha recordat que l’Executiu ha endurit les restriccions als viatges amb l’objectiu de reduir la propagació de la malaltia i que la data més prudent per a la reobertura dels centres educatius és el pròxim 8 de març. Les escoles es mantenen tancades des de l’època de Nadal per mirar de contenir els contagis de Covid. Aquest tancament li ha valgut moltes crítiques al primer ministre.

Així, durant una sessió parlamentària de preguntes al ‘premier’, ha assegurat que el Govern britànic seguirà endavant amb el seu pla d’imposar quarantenes en hotels per a les persones que arribin al Regne Unit procedents de zones molt castigades per la pandèmia, abans d’assenyalar que les autoritats sanitàries «no han recomanat una prohibició (a l’entrada) completa». Les autoritats britàniques van endurir fa un mes les restriccions als viatges internacionals i van implementar una quarantena obligatòria de deu dies a les persones que retornessin al Regne Unit. Actualment, a la ‘llista negra’ de països de gran risc figuren fins a 33 països, incloent-hi la majoria de les nacions sud-americanes, Sud-àfrica o Portugal.