«Esclafarà qualsevol intent»

Pequín adverteix que «la independència de Taiwan significa la guerra»

L’Exèrcit xinès ha estat portant a terme maniobres militars a l’estret de Formosa

Pequín adverteix que «la independència de Taiwan significa la guerra»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri de Defensa de la Xina ha advertit que «la independència de Taiwan significa la guerra», dies després que 13 avions de guerra xinesos sobrevolessin l’estret de Formosa i de la investidura de Joe Biden com a nou president dels Estats Units, segons reporta EFE.

«Diem seriosament a les forces independentistes de Taiwan: els qui juguen amb foc s’acaben cremant i la independència de Taiwan significa la guerra», va dir el portaveu ministerial Wu Qian en una roda de premsa celebrada dijous a Pequín.

En aquest sentit, Wu va indicar que l’Exèrcit xinès està portant a terme maniobres militars a l’estret com a part d’una resposta «a la interferència de forces externes i a les provocacions de les forces independentistes de Taiwan».

«L’Exèrcit d’Alliberament Popular –va afegir Wu– prendrà totes les mesures necessàries per esclafar qualsevol intent d’independència de Taiwan i defensarà fermament la sobirania i integritat territorial de la Xina», que considera Taiwan (governada de manera autònoma des del 1949) una part del seu territori que ha de tornar a la seva sobirania.

Notícies relacionades

En la mateixa línia, el portaveu del Ministeri de Defensa va assegurar que «contenir la Xina és una missió impossible».

Els últims anys, l’administració de l’anterior president nord-americà, Donald Trump, va portar a terme una sèrie d’intercanvis polítics i vendes d’armament a Taipei contra els quals Pequín va protestar amargament, un capítol més de l’enfrontament que mantenen les dues potències.

Temes:

Xina Taiwan