Al nord-est del país

La Xina confina tres milions d’habitants més per un rebrot de Covid

Al nord-est del país ja hi ha més de 19 milions de persones amb mobilitat restringida

La Xina confina tres milions d’habitants més per un rebrot de Covid
1
Es llegeix en minuts

La Xina ha confinat al voltant de tres milions més de residents al nord-est del país aquest dilluns després de tenir coneixement d’un nou rebrot de Covid-19 vinculat a un representant de vendes que va tenir contacte amb persones grans.

Les autoritats han aturat en gran manera l’epidèmia des de la primavera del 2020, gràcies a les quarantenes, el control dels viatgers que arriben de l’estranger, el seguiment dels viatges i fins i tot els controls massius. Però l’aparició de centenars de casos en les últimes setmanes, tot i que estiguin molt lluny d’arribar als nivells registrats a Europa i els Estats Units, han provocat una forta resposta, amb confinaments i grans campanyes de proves obligatòries.

De compres cada tres dies

Notícies relacionades

El Ministeri de Salut de la Xina ha notificat novament dilluns de 109 nous pacients amb Covid-19, gairebé un terç d’ells a la província de Jilin, fronterera amb Corea del Nord. Per això, les autoritats locals han decidit confinar tres milions de residents més a dues ciutats de la província, Gongzhuling i Tonghua. Més de 19 milions de persones al nord-est de la Xina tenen ara mateix prohibit sortir de casa. Alguns només poden sortir de compres una vegada cada tres dies.

Les autoritats van rastrejar la cadena de contaminacions a Jilin fins a un representant de vendes a la província veïna de Heilongjiang, fronterera amb Rússia i on les autoritats van declarar la setmana passada «un estat d’emergència». Pel que sembla, aquest venedor havia ofert diversos tallers destinats a promocionar productes de salut per a persones grans, una categoria en risc de cara a la Covid-19, segons les autoritats locals.