Al nord-est del país

La Xina confina tres milions d’habitants més per un rebrot de Covid

Al nord-est del país ja hi ha més de 19 milions de persones amb mobilitat restringida

La Xina confina tres milions d’habitants més per un rebrot de Covid
Es llegeix en minuts

La Xina ha confinat al voltant de tres milions més de residents al nord-est del país aquest dilluns després de tenir coneixement d’un nou rebrot de Covid-19 vinculat a un representant de vendes que va tenir contacte amb persones grans.

Les autoritats han aturat en gran manera l’epidèmia des de la primavera del 2020, gràcies a les quarantenes, el control dels viatgers que arriben de l’estranger, el seguiment dels viatges i fins i tot els controls massius. Però l’aparició de centenars de casos en les últimes setmanes, tot i que estiguin molt lluny d’arribar als nivells registrats a Europa i els Estats Units, han provocat una forta resposta, amb confinaments i grans campanyes de proves obligatòries.

De compres cada tres dies

Et pot interesar

El Ministeri de Salut de la Xina ha notificat novament dilluns de 109 nous pacients amb Covid-19, gairebé un terç d’ells a la província de Jilin, fronterera amb Corea del Nord. Per això, les autoritats locals han decidit confinar tres milions de residents més a dues ciutats de la província, Gongzhuling i Tonghua. Més de 19 milions de persones al nord-est de la Xina tenen ara mateix prohibit sortir de casa. Alguns només poden sortir de compres una vegada cada tres dies.

Les autoritats van rastrejar la cadena de contaminacions a Jilin fins a un representant de vendes a la província veïna de Heilongjiang, fronterera amb Rússia i on les autoritats van declarar la setmana passada «un estat d’emergència». Pel que sembla, aquest venedor havia ofert diversos tallers destinats a promocionar productes de salut per a persones grans, una categoria en risc de cara a la Covid-19, segons les autoritats locals.