Estats Units

Snapchat suspèn «permanentment» el compte de Trump

La xarxa social ja havia bloquejat «indefinidament» el perfil del president nord-americà

Snapchat suspèn «permanentment» el compte de Trump
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xarxa social Snapchat va anunciar aquest dimecres que va decidir suspendre «permanentment» el compte del president dels Estats Units, Donald Trump, dies després que anunciés la suspensió indefinida del perfil del líder republicà després de l’assalt al Capitoli per part dels seus seguidors, segons informa Efe.

«Amb l’objecte de la seguretat pública, i basant-nos en els seus intents de difondre informació errònia, discursos d’odi i incitar a la violència, que són clares violacions de les nostres directrius, hem pres la decisió de cancel·lar permanentment el seu compte», va dir un portaveu de la xarxa social citat per la cadena CNN.

El portaveu de Snap, propietària de la xarxa social d’imatges que desapareixen després de poques hores, va assenyalar que després de la mesura de la setmana passada van estar «avaluant quina acció a llarg termini» era «la millor per a la nostra comunitat».

Trump, que aquest dimecres es va convertir en el primer president nord-americà a ser enjudiciat políticament en dues ocasions, aquesta vegada acusat d’«incitació a la insurrecció», ha enfrontat diferents mesures adoptades per les principals xarxes socials en resposta al violent assalt contra el Capitoli a Washington, en el qual van morir cinc persones.

Dimarts, YouTube va anunciar que va decidir suspendre el canal de Trump, que no podrà pujar contingut nou durant un mínim de set dies, gairebé el temps que li queda de mandat.

YouTube va detallar en el seu compte oficial a Twitter que la decisió es va adoptar «en vista de les preocupacions sobre el potencial continu de violència». La mesura suposa que el governant «temporalment no pot carregar contingut nou durant un mínim de set dies».

Notícies relacionades

Divendres passat, Twitter va suspendre permanentment el compte de Trump davant «el risc d’una incitació més gran a la violència». En aquesta xarxa, la preferida pel governant, Trump havia emès més de 55.000 missatges durant més d’onze anys i ja comptava amb 89 milions de seguidors.

Facebook i Instagram van bloquejar igualment l’accés del president al seu compte almenys fins que es completi el traspàs de poder el 20 de gener, i Twitch va desactivar el seu perfil indefinidament.