¿Mal auguri per al país?

Desapareix un dels set corbs de la Torre de Londres i el Regne Unit desafia el mite

  • Es tem que hagi mort i el mite diu que, si aquests ocells se’n van, el país es veurà «sumit en el caos»

  • «En tenim sis per decret reial, i per descomptat en tinc un més de sobres», afirma el cuidador

1
Es llegeix en minuts

Si els corbs de la Torre de Londres volen lluny de la fortalesa, la tradició afirma que la monarquia caurà. El Regne Unit ara mira inquiet aquest edifici, ja que un dels còrvids ha desaparegut i es tem que hagi mort. A la Merlina, un ocell de caràcter independent, no se l’ha vist des de fa setmanes a l’edifici a la vora del Tàmesi, i ara les aigües ja baixen revoltes. És «una notícia realment inquietant», remarquen des de la Torre, admetent que «la seva absència continuada indica que pot haver mort».

Segons una llegenda molt arrelada, si aquests animals d’ales negres abandonen la torre, el regne «s’esfondraria» i el país es veuria «sumit en el caos». D’acord amb un decret reial, suposadament emès per Carles II al segle XVII, n’hi ha d’haver sis en tot moment. Per garantir que sigui així, se’ls tallen algunes plomes de les ales i es mantenen un o dos corbs de reemplaçament.

Els responsables de la torre, construïda a partir de 1078 i que ara guarda les joies de la Corona, després d’haver sigut al llarg dels segles des de presó fins a arsenal, van enviar un missatge per tranquil·litzar els britànics: «Actualment tenim set corbs a la Torre, un més dels sis necessaris». 

La reina dels set

Notícies relacionades

Des que es va unir al grup, la Merlina va ser «inqüestionablement» la «reina dels corbs», segons aquesta institució. Tot i que de vegades emprenia el vol, fins ara sempre tornava amb els seus companys Poppy, Erin, Jubilee, Rocky, Harris, Gripp i Georgie. 

Tot i que l’amenaça del col·lapse del regne és «un mite i una llegenda», el cuidador de les aus, Chris Skaife, es va mostrar cautelós en les seves declaracions a la BBC: «Tenim set corbs a la Torre de Londres, sis per decret reial, i per descomptat en tinc un més de sobres, així que de moment tot va bé».

Temes:

Regne Unit