Està enfadat, però demana calma

Trump reacciona a l’‘impeachment’: «No vull violència»

S’ha posicionat després de l’assalt al Capitoli de la setmana passada per part dels seus seguidors, en el qual van perdre la vida diverses persones

1
Es llegeix en minuts

L’encara president nord-americà, Donald Trump, ha reaccionat aquest dimarts, tan sols un dia abans del debat i votació del seu ‘impeachment’, a l’assalt al capitoli perpetrat pels seus seguidors. Després d’haver expressat el seu malestar pel procés a què serà sotmès demà, el magnat ha assegurat que no vol «violència».

El multimilionari republicà podria convertir-se en el primer president nord-americà que és sotmès a dos judicis polítics al Congrés aquest dimecres, quan la Cambra de Representants examinarà l’acte d’acusació i hauria de votar el mateix dia.

Notícies relacionades

El president sortint ha considerat «absolutament ridícul» que se li obri un altre judici polític al Congrés per l’assalt al Capitoli de dimecres passat i ha assenyalat que està causant «un gran enuig». Trump ha realitzat aquestes declaracions als periodistes a la Casa Blanca poc abans de sortir de viatge cap a Texas, on visitarà les tasques de construcció del mur fronterer, i enmig de la tensió política que viu el país després de les caòtiques jornades de la setmana passada.

Per la seva banda, l’FBI ha alertat la resta d’autoritats i agències federals de la possibilitat de «protestes armades» a les diferents capitals estatals durant els dies previs a la imminent presa de possessió del president electe, Joe Biden, el 20 de gener a l’escalinata del Capitoli a Washington.