Estats Units

Goril·les del Zoològic de San Diego es contagien de Covid-19

La instal·lació sospita que pot ser que agafessin el virus a través d’un membre del personal asimptomàtic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos goril·les del Parc Zoològic Safari de San Diego, a Califòrnia (EUA), es van contagiar de Covid-19 en el que podria ser el primer cas conegut de transmissió natural del coronavirus a grans simis, van informar aquest dilluns les autoritats de la instal·lació al decretar en quarantena els animals i reporta EFE.

El governador de Califòrnia, Gavin Newsom, va ser el primer a esmentar-ho en la seva conferència habitual, en què informa sobre la situació de la pandèmia a l’estat.

Lisa Peterson, la directora del zoològic safari, va dir al seu torn que els goril·les estan en confinament fins a nou avís, però va assegurar que evolucionen bé. Va explicar que només tenen congestió i tos. La directora va dir que «diversos» goril·les van emmalaltir, sense especificar quants.

El zoo desconeix com es van contagiar els goril·les, però els especialistes sospiten que van adquirir la infecció a través d’algun membre del personal que hauria sigut asimptomàtic.

Peterson va dir que aquesta és una possibilitat, encara que el personal segueix totes les recomanacions, inclosos els protocols de seguretat per a Covid-19, com l’ús d’equip de protecció quan estan a prop dels goril·les.

Els animals van desenvolupar el contagi en algun moment de la setmana passada. Dimecres, dos van començar a tossir, i els veterinaris els van prendre mostres a través del Sistema de Laboratori de Salut Animal i Seguretat Alimentària de Califòrnia.

Divendres, les proves preliminars van detectar la presència del virus SARS-CoV-2 en els goril·les. Els laboratoris nacionals de serveis veterinaris del Departament d’Agricultura dels Estats Units van confirmar els resultats aquest dilluns.

D’acord amb el zoològic, aquest és el primer cas conegut de transmissió natural del coronavirus a grans simis i es desconeix si tindran alguna reacció greu.

Notícies relacionades

«Durant gairebé un any, els membres del nostre equip han treballat incansablement, amb la màxima determinació, per protegir-se mútuament i cuidar la vida silvestre davant aquest virus altament contagiós», va dir la directora Peterson.

El zoo es coordina des del març de l’any passat amb autoritats d’Agricultura i amb l’Associació Americana de Zoologia per protegir la fauna davant el perill de la pandèmia.