Violència islamista

Almenys sis soldats francesos ferits en un atac suïcida amb cotxe bomba a Mali

JNIM, la filial d’Al-Qaida al país, ha reivindicat els dos últims atacs mortals a la nació

Almenys sis soldats francesos ferits en un atac suïcida amb cotxe bomba a Mali
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys sis soldats han resultat ferits en l’atac suïcida amb cotxe bomba perpetrat contra un comboi de l’operació Barkhane de l’Exèrcit francès a Mali, segons informa Europa Press.

Segon l’Estat Major de l’Exèrcit, l’atac va tenir lloc divendres al matí a la zona coneguda com les tres fronteres –Mali, Níger i Burkina Faso–, tal com recull Radio France Internationale.

Els sis efectius que han resultat ferits han sigut traslladats a l’hospital militar de Gao, tot i que el seu pronòstic no és greu, segons ha fet saber l’Exèrcit en un comunicat de premsa. Tres dels soldats seran repatriats a la capital, Bamako, dissabte.

Un cotxe bomba es va dirigir «a gran velocitat» contra la rereguarda d’un comboi que operava amb militars malians. «Un vehicle de combat d’infanteria blindat va intervenir llavors per protegir els altres elements de la força. Davant aquesta maniobra, el conductor (...) va disparar la seva càrrega explosiva», detalla l’escrit castrense.

Aquest atac suposa el tercer patit per les tropes franceses des del mes de desembre. El 2 de gener, dos soldats van morir al seu vehicle blindat en un atac amb artefactes explosius durant una missió de reconeixement, mentre que el 28 de desembre del 2020 tres soldats més van ser víctimes mortals d’una bomba casolana.

Aquests dos atacs mortals han sigut reclamats des d’aleshores pel Grup de Recolzament a l’Islam i els Musulmans (JNIM), la filial d’Al-Qaida a Mali.

Notícies relacionades

França compta en aquests moments amb uns 5.100 efectius militars a la regió del Sahel després del reforç de 600 soldats del 2020 i està en procés de revisió de la missió.

Mali, igual com altres països del Sahel, ha estat registrant en els últims mesos un nombre creixent d’atacs gihadistes obra tant de la filial d’Al-Qaida a la regió com de la d’Estat Islàmic, la qual cosa ha fet a més augmentar la violència intercomunitària i ha provocat el desplaçament de desenes de milers de persones.

Temes:

Mali França