Homicidi

Assassinat un líder indígena a Hondures, el segon en menys de 72 hores

Des del 2015 almenys 20 defensors aborígens han mort en mans de desconeguts

Assassinat un líder indígena a Hondures, el segon en menys de 72 hores
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de l’ètnia tolupan Adán Mejía va ser assassinat a Hondures aquest dimarts mentre treballava al municipi de Morazán, al centre del país, dies després de l’assassinat del dirigent camperol de l’ètnia lenca i precandidat a diputat Félix Vázquez, segons informa Europa Press.

Mejía va ser assassinat a trets per desconeguts que després van fugir i, fins ara, es desconeix el motiu de l’assassinat, mentre que tampoc s’han detingut els autors de l’homicidi, segons ha informat el mitjà local ‘La Tribuna’.

És el segon líder indígena assassinat en pocs dies, després que dissabte passat un grup d’encaputxats assassinessin Félix Vázquez, precandidat a diputat per l’esquerra del Partit Llibertat i Refundació (Lliure), que residia al departament de La Paz i va ser assassinat al seu domicili.

Notícies relacionades

Des del 2015, almenys 20 defensors indígenes han sigut assassinats, segons va denunciar en el seu moment el Moviment Independent Indígena Lenca de La Paz-Hondures (MILPAH).

Entre aquests crims el més mediàtic va ser el comès contra la líder del poble lenca i reconeguda ambientalista Berta Cáceres, activista mediambiental que liderava l’oposició a la construcció d’una presa hidroelèctrica en territori indígena i que va ser assassinada a trets a casa seva el 2 de març del 2016.