Estats Units

Ghislaine Maxwell seguirà a la presó després de negar-li una jutge sortir sota fiança

Està acusada d’ajudar Jeffrey Epstein en una trama d’abusos sexuals a menors

zentauroepp53964684 int maxwell200702155853

zentauroepp53964684 int maxwell200702155853 / LAURA CAVANAUGH

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La britànica Ghislaine Maxwell, acusada a Nova York d’ajudar el magnat financer Jeffrey Epstein en una trama d’abús sexual a menors, continuarà a la presó després que una jutge rebutgés aquest dilluns la seva sol·licitud per sortir sota una fiança de 28,5 milions de dòlars, segons informa EFE.

La jutge federal Alison Nathan, que ja havia negat la llibertat a Maxwell el juliol passat, va tornar a rebutjar aquesta proposta al considerar que la britànica planteja un important risc de fuga donada la seva fortuna, els passaports estrangers i la gravetat dels càrrecs que pesen en contra seu. En un resum de la seva decisió, Nathan va assenyalar que cap dels materials presentats en aquesta nova sol·licitud canvien aquesta realitat.

Maxwell havia sol·licitat sortir sota fiança a canvi de 28,5 milions de dòlars i vigilada per un guarda de seguretat privat per assegurar que no abandona Nova York a l’espera del seu judici, previst per al juliol del 2021.

Als documents judicials presentats per Maxwell s’assenyala, a més, que està casada amb un ciutadà nord-americà, una cosa que en anteriors ocasions no havia revelat, ja que després de la detenció d’Epstein el 2019 ha mirat de defensar el seu cònjuge d’assetjament, danys econòmics o qualsevol altre perill, apunta el text.

Dels 28,5 milions de dòlars que oferia com a fiança, 22,5 representen tots els béns dels quals disposen Maxwell i el seu marit, el nom del qual ha sigut eliminat del document públic, mentre que 5 milions més procedeixen d’«amics pròxims i membres de la família» de l’acusada, que tampoc apareixen en el text.

Tot i que els advocats de l’acusada insisteixen que Maxwell no s’estava amagant de les autoritats nord-americanes en el moment del seu arrest, la britànica va ser detinguda el 2 de juliol en una mansió en una zona poc poblada de l’estat de New Hampshire, i, segons la policia, va mirar de fugir de la casa quan va veure arribar a les forces de seguretat.

Maxwell, de 58 anys, està acusada per la Fiscalia del Districte Sud de Nova York d’«ajudar» Epstein a «explotar i abusar sexualment múltiples» nenes entre el 1994 i el 1997, a més de mentir a la Justícia sobre l’assumpte.

Notícies relacionades

En concret, s’enfronta a sis càrrecs, entre els quals, el transport de menors amb la intenció de participar en activitats sexuals criminals i perjuri, una cosa que ella nega.

La defensa de Maxwell, sòcia i exparella d’Epstein, ja va al·legar el juliol que se li hauria de concedir la llibertat sota fiança perquè viu als EUA des del 1991, té llaços amb el país i «no va tenir contacte amb Epstein durant més d’una dècada ni havia sigut mai imputada amb un crim [...] i sempre ha negat al·legacions de la presumpta mala conducta».