Estats Units

La por del 5G podria haver motivat l’atac amb bomba de Nashville

  • La Policia creu que l’autor de l’explosió, un home de 63 anys mort en la detonació, patia de paranoia cap a aquesta tecnologia

  • La furgoneta bomba, que va deixar tres ferits lleus, estava situada al costat d’un centre de l’empresa de telecomunicacions AT&T

La por del 5G podria haver motivat l’atac amb bomba de Nashville
1
Es llegeix en minuts

La Policia de Nashville, Tennessee, va identificar aquest diumenge el responsable del cotxe bomba que va esclatar divendres, dia de Nadal, al centre la ciutat com Anthony Quinn Warner, de 63 anys i veí d’Antioch, també a Tennessee. Les autoritats van assegurar que va morir en l’explosió i que no hi ha altres sospitosos dels fets, tot i que continuen investigant per què ho va fer.

Les autoritats van identificar Warner com un possible sospitós de l’explosió gràcies a les pistes enviades per ciutadans i van aconseguir mostres del seu ADN, que després van comparar amb el de les restes humanes que es van trobar al lloc de l’explosió, van explicar els agents.

«Ara mateix no hi ha cap indicació que altres persones hi estiguessin implicades», va assegurar l’agent especial del Buró Federal d’Investigacions (FBI) encarregat de la investigació, Doug Korneski.

Warner es va treure un permís de manipulació d’explosius el novembre del 2013, però li va caducar el novembre del 2016, segons els registres públics. Entre el 1993 i el 1998 va ser instal·lador d’alarmes amb llicència.

L’FBI va interrogar aquest dissabte diversos coneguts de Warner, que era especialista en electrònica, i els va preguntar si sabien que el sospitós tenia por de la tecnologia 5G, segons diverses cadenes locals.

Els investigadors creuen que Warner patia de paranoia sobre tot el que té relació amb aquesta tecnologia capdavantera i creia que podia servir per espiar els nord-americans, va assegurar la cadena WSMV.

Notícies relacionades

Això encaixaria amb una de les possibles motivacions per a l’atac que exploren els investigadors: la possibilitat que tingués com a objectiu pertorbar les telecomunicacions a la zona.

L’autocaravana va esclatar quan estava aparcada davant d’un edifici de l’empresa de telecomunicacions AT&T, cosa que va provocar la interrupció del servei de telefonia fixa i mòbil de milers de persones a tot l’estat de Tennessee, i en parts dels veïns Kentucky i Alabama.